Dačić: Bruka srpske diplomatije u Parizu

Mondo 20.04.2018 10:01
Dačić: Bruka srpske diplomatije u Parizu


Kakva će biti sudbina ambasadora Srbije u Francuskoj Rajka Ristića i direktora Kulturnog centra u Parizu Radoslava Pavlovića, odnosno da li će ambasador biti opozvan a direktor smenjen, biće odlučeno u toku sledeće nedelje.Kakva će biti sudbina ambasadora Srbije u Francuskoj Rajka Ristića i direktora Kulturnog centra u Parizu Radoslava Pavlovića, odnosno da li će ambasador biti opozvan a direktor smenjen, biće odlučeno u toku sledeće nedelje.

To je za "Politiku" izjavio ministar spoljnih poslova Ivica Dačić nakon skandala u glavnom gradu Francuske.

Ono što se dešavalo u Parizu, sukob između Pavlovića i ljudi iz KC koji su bliski ambasadoru Ristiću, što je pretilo da pređe u otvoreni fizički sukob, šef diplomatije je za "Politiku" okarakterisao kao veliku bruku srpske diplomatije.

Po Dačićevom nalogu u Pariz su odmah upućeni državni sekretar MSP zadužen za bezbednosna pitanja Ivica Tončev i generalni sekretar MSP Veljko Odalović kako bi u razgovoru sa akterima incidenta utvrdili o čemu se tačno radi.

Prema pisanju medija, sukob na relaciji Ristić-Pavlović postoji od samog imenovanja Pavlovića, bivšeg savetnika Tomislava Nikolića, na mesto prvog čoveka Kulturnog centra.

Zbog aktuelnih dešavanja KC je bio zatvoren, a to, kažu u MSP-u, nije smelo da se desi.

"Kadrovski" nesporazum nastao je zbog produžavanja ugovora o radu dvojici zaposlenih u domu srpske kulture u Parizu.

Mediji su ranije preneli da je Pavlović smatrao da oni ne treba da ostanu u Kulturnom centru, ali su zbog sugestije Ristića i odluke MSP oni i dalje zaposleni.

Sukob je navodno dostigao vrhunac kada je Pavlović prevrnuo radni sto jednog od "ugovoraca", zbog psovki.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak