Utiče li razlika u godinama na vezu i kako?

Press 19.04.2018 21:04
Utiče li razlika u godinama na vezu i kako?


Kao i za svaku drugu vezu, tako i za onu u kojoj je prisutna razlika u godinama, bitno je da se partneri poštuju, uvažavaju i imaju sličan pogled na svet!Nedostatke, kao i prednosti ovakvih veza, treba posmatrati iz razvojne faze mlađeg partnera. Naime, sigurno da odluka da se on veže za partnera koji je stariji deset ili i više godina nema istu težinu kada se donese u dvadesetim i u četrdesetim godinama.
 
Za trajnost veze važno je da su sličnost (u stavovima, razumevanju života, verovanju u partnerski odnos, vrednosnom sastavu...) i kompatibilnot izraženije od razlika. Veliki vremenski jaz u prolaženju kroz različite razvojne faze može dovesti do nerazumevanja, kao i do spomenutog preskakanja prirodnog toka ili vraćanja unazad.
 
Neke osobe, koje privlače mlađi partneri, svakim sledećim izborom mogu se opredjeljivati za sve mlađe partnere i tako se vraćati u neku fazu ličnog razvoja za koju su fiksirani, sabotirajući vlastiti razvoj. Osim toga, moguća je seksualna neusklađenost, usled fizioloških ograničenja, te ljubomora starijeg partnera prema mlađem, zbog njegovih većih mogućnosti izbora.
 
Ipak, bez obzira na navedeno, ovakve veze ne treba generalizovati. Uvek se dve duše mogu jednostavno "pronaći" bez obzira na godine, društveni status, distancu... Dok god postoje uzajamna ljubav, poštovanje i razumevanje, ne bi trebalo da dozvolite godine igraju značajnu ulogu! 

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak