Zašto Viber, a ne sve ostale aplikacije

Mondo 18.04.2018 09:47
Zašto Viber, a ne sve ostale aplikacije


Dopisivanje je privatna stvar i trebalo bi tako da ostane.Verovatno vam je stigla poruka od Viber ekipe ovih dana, u kojoj vas aplikacija podseća zašto je Viber bolji nego konkurencija. Ako nekim slučajem živite pod kamenom onda niste čuli za Facebook proneveru podataka. Takođe, Facebook mreži je zabranjeno da deli podatke sa WhatsApp aplikacijom, i to sudskim putem, što je ponovo bacilo sumnju da WhatsApp komunikacija nije toliko zaštićena koliko to Facebook tim tvrdi (Fejs je vlasnik i te aplikacije).

Trebalo bi da znate i da je Facebook nedavno priznao da „češlja“ i Messenger komunikaciju. Pogledajte sliku, biće vam jasno:

Nakon skandala sa brisanjem poruka Marka Cukerberga Facebook je obećao da će svima u Messenger aplikaciji „otključati“ mogućnost brisanja poslatih poruka. Za nekoliko meseci…

Za to vreme Viber tim ne gubi vreme i već drugi put za manje od mesec dana trudi se da nas drži obaveštenima o tome na koji način štiti naše podatke i šta preduzima da oni zauvek ostanu baš takvi - naši i ničiji drugi. Pogledajte galeriju slika i poruku o kojoj pričamo:

Viber je to iskoristio da nabroj svoje prednosti:

- Viber ne može da čita ili sluša nijedan razgovor ni poziv, zahvaljujući obostranom šifriranju
- Možeš da izbrišeš svoje već poslate poruke sa telefona primaoca u svakom trenutku
- Moguće je slanje poruka ograničenog trajanja u tajnim razgovorima.

U prevodu, ako neko nije shvatio - nemojte koristiti WhatsApp, Facebook i Messenger za dopisivanje, koristite Viber.

Možete da se složite s ovim ili ne. Slobodno obrazložite svoj stav u komentarima - jedva čekamo da ih čujemo. UIzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak