Rusi bi mogli da prizemlje „boing”

Politika 17.04.2018 15:23
Rusi bi mogli da prizemlje „boing”


Kao kontramere na nove američke sankcije Kremlj poteže obustavljanje izvoza titanijuma, čime bi najviše bila pogođena avio-industrija u SADSvetom će zavladati haos ukoliko Zapad ponovo bude gađao Siriju, zapretio je ruski predsednik Vladimir Putin u nedelju uveče, posle telefonskog razgovora sa iranskim liderom Hasanom Ruhanijem. Moskva je juče, posle najave treće runde sankcija SAD protiv Rusije, izašla sa oštrom ocenom motiva Vašingtona za ovakvu strategiju.

„Ubeđeni smo da iza brojnih sankcija stoji neprikriveni pokušaj da se uvede nepravična konkurencija radi istiskivanja rivala, u ovom slučaju ruskih firmi, s međunarodnog tržišta. To, naravno, nema nikakve veze sa situacijom u Siriji ili na bilo kojem drugom mestu u svetu. Nema ničeg nalik ovoj nelegalnoj međunarodnoj ekonomskoj otimačini”, prenele su juče agencije izjavu Dmitrija Peskova, portparola Kremlja.

Peskov je istovremeno izrazio „nadu da će, uprkos šteti koju je Vašington učinio bilateralnim odnosima Rusije i Amerike, neka vrsta komunikacije ponovo biti uspostavljena, nakon što američke kolege razreše svoje unutrašnje teme”.

Dok se to ne desi, Moskva je juče, nakon višemesečnog vaganja valjanog odgovora, prvi put u javnost pustila konkretne spiskove potencijalnih meta ekonomskog protivudara Americi.

Naime, u Rusku dumu je juče stigao zvanični predlog zakona o ekonomskim protivmerama američkim sankcijama, o kome ruski poslanici treba da se izjasne do 8. maja.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak