Detalji tragedije kod Sombora: Ženi metak u glavu, sebi dva u grudi

Novosti 17.04.2018 11:20
Detalji tragedije kod Sombora: Ženi metak u glavu, sebi dva u grudi


U Kuli u ponedeljak ujutru pronađena beživotna tela Rade Đukić (50) i Blagoja Bratića (61). Živela s njim četiri meseca, a onda se vratila prvom mužuBLAGOJE Bratić (61) i Rada Đukić (50) nađeni su u ponedeljak ujutru mrtvi u Bratićevoj kući u Ulici Veljka Vlahovića u Kuli. Sumnja se da je reč o ubistvu i samoubistvu, jer je pored Bratićevog tela pronađen pištolj. Đukićeva je pogođena hicem u glavu, a muškarac je zatečen sa dve prostrelne rane u predelu grudi. Pretpostavlja se da je muškarac ubio ženu, pa potom sebe, a policija veruje da je reč o zločinu iz strasti.

- Rada je radila u Blagojevom pogonu za proizvodnju natur vreća za brašno, koji se nalazi u dvorištu njegove porodične kuće. Započeli su vezu, i živeli su zajedno oko četiri meseca. Na nagovor sina, vratila se prvom mužu, ali je nastavila da radi kod ljubavnika. Očigledno je da oni nisu prekinuli ljubavni odnos, što je i dovelo do tragedije - priča Kuljanin, koji je dobar poznanik pokojne Rade i njenog supruga Jovana Vukovića.

U nedelju po podne Rada je otišla od kuće u Ulici maršala Tita, a pošto se dugo nije vraćala, sin je pošao da je traži kod Blagoja.

Ispred kuće je zatekao Bratićev "golf" i spuštene roletne na prozorima do ulice, a dvorišna vrata su bila zaključana. Mladić je više puta dolazio na ovo mesto, a onda je oko 22.30 prijavio majčin nestanak. Policija nije reagovala, čekajući da prođe zakonski rok od prijave nestanka do početka potrage.

- Sin je na kraju pozvao svog prijatelja policajca, koji je s njim došao do Bratićeve kuće, podigao roletne i uperio baterijsku lampu u sobu, gde su na podu ležala tela. Posle toga je pozvana policija, koja je obavila uviđaj i tela uputila na obdukciju - priča poznanik porodice Vuković.

ŽRTVA Rada Đukić

Bratić je u Kulu došao pre tri godine iz BiH, gde se takođe bavio proizvodnjom natur vreća.

- Bio je čudan, nije našao za shodno da se upozna s komšilukom kad je ovde stigao. Pogon mu je radio u dve smene, svakog dana, i vikendom i praznicima. Bilo mi je neobično što nije radio u nedelju, kad se dogodila tragedija. Poznavao sam i Radu dok je nekoliko meseci živela s njim, a i viđao sam je kad je biciklom dolazila na posao. On je izgubio glavu za njom i nije mogao bez nje - kaže komšija.

On navodi da je Blagoje živeo sam, jer mu je žena pre više godina umrla u BiH, a ćerka je živela u Veterniku kod Novog Sada. Za Radu pričaju da je pre mnogo godina došla u Kulu iz BiH i udala se za poznatog fudbalera, čuvenog beka kulskog Hajduka, Jovu Vukovića, poznatijeg kao Žabac.

- Ona je bila lepa, zgodna i vrlo prijatna. Muž i ona radili su u poznatoj kulskoj pržionici kafe, ona potom u Italiji, a on u Kompaniji "Rodić MB" - rekao nam je rođak Vukovića.

KOLEGINICE U ŠOKU

RADA je bila omiljena među koleginicama u pogonu sada pokojnog Bratića. One su u ponedeljak bile pod lekovima za smirenje, a jedino što su mogle da kažu je da nisu ni sanjale da se može dogoditi takva tragedija.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak