Đukanović: Crna Gora je na izborima izabrala evropski put

NoviMagazin 17.04.2018 10:52
Đukanović: Crna Gora je na izborima izabrala evropski put


Kandidat Demokratske partije socijalista na predsedničkim izborima u Crnoj Gori Milo Đukanović proglasio je večeras pobedu, ocenjujući da je Crna Gora izabrala evropski put.Đukanović je u izbornom štabu izjavio da je ostvarena još jedna vredna pobeda evropske politike u Crnoj Gori.

On je naveo da je osvojio 54 odsto glasova u borbi sa ostalih šest predsedničkih kandidata.

Prema njegovim rečima, danas je Crna Gora na "čvrstom evropskom putu".

Đukanović je kazao da je posle dvadesetogodišnjih napora ubeđen da će u narednih pet godina Crna Gora ući u EU.

"Ubeđen sam da ćemo u narednih pet godina taj korak i napraviti i dostići taj rezultat", rekao je.

On je rekao da takav "ubedljiv, nadmoćan rezultat" poručuje opoziciji da njihova politička stanovišta "ne mogu ništa dobro da naprave", i dodao da je spreman da objedini političke potencijale u zemlji kako bi zajedno radili na zajedničkim izazovima.

DPS: Đukanović novi predsednik Crne Gore

Izborni štab Demokratske partije socijalista saopštio je večeras da je njen kandidat Milo Đukanović pobedio na današnjim predsedničkim izborima.

"Ne postoji mogućnost da rezultati budu dovedeni u pitanje. Milo Đukanović je novi predsednik Crne Gore", rekao je Miloš Nikolić iz izbornog štaba DPS novinarima.

Po rezultatima Centra za monitoring, na osnovu 90 odsto obrađenih glasačkih listića, Đukanović je dobio 53,9 odsto glasova.

Mladen Bojanić faktički priznao poraz na izborima u Crnoj Gori

Kandidat većeg dela crnogorske opozicije Mladen Bojanić, glavni protivnik kandidata vlasti Mila Đukanovića, večeras je faktički priznao poraz na predsedničkim izborima.

Na konferenciji za novinare posle zatvaranja biračkih mesta, Bojanić je kazao da je ponosan na svoj rezultat, i da ne želi da čestita pobedu Đukanoviću jer "nema šta da čestita".

"Crna Gora je birala kako je birala. Ponosan sam na rezultat jer smo za protivnika imali čoveka koji je zarobio državu i institucije. Molim opozicione birače da ovo ne shvate kao poraz, već kao osnovu za borbu da oslobodimo Crnu Goru od Đukanovićeve diktature", rekao je Bojanić.

Prema podacima Centra za monitoring, na osnovu 94,5 odsto obrađenih glasova, Bojanić je osvojio 33,4 odsto glasova, a Đukanović 54 odsto.

Tači čestitao Đukanoviću: Čestitke mom starom prijatelju na pobedi

Predsednik Kosova Hašim Tači i premijer Ramuš Haradinaj česitali su večeras Milu Đukanoviću na izboru za predsednika Crne Gore."Čestitke mom starom prijatelju Milu Đukanoviću na pobedi. To je pobeda Crne Gore, ali i celog regiona koji stremi intregraciji u NATO i EU", napisao je Tači na svom tviter nalogu i izrazio nadu da će odnosi između naroda Kosova i Crne Gore dalje jačati.

Haradinaj je u ime Vlade Kosova izrazio spremnost za unapređenje odnosa Kosova i Crne Gore u cilju dobrobiti građana i zbog evroatlantske perspektive.

"Čestitke građanima Crne Gore za slobodne i demokratske predsedničke izbore. Takođe čestitam pobedu novoizabranom predsedniku Milu Đukanoviću", napisao je Haradinaj na svom fejsbuk nalogu.

Tači i Haradinaj su neposredno pred predsedničke izbore u Crnoj Gori pozvali Albance koji žive u toj zemlji da glasaju za Mila Đukanovića.

DPS je večeras objavila pobedu Mila Đukanovića u prvom krugu izbora za predsednika Crne Gore koji su održani danas.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak