Tragedija u Novom Pazaru: Radnika ubilo brdo đubreta

Novosti 16.04.2018 10:54
Tragedija u Novom Pazaru: Radnika ubilo brdo đubreta


Na deponiji u Novom Pazaru pronađeno telo buldožeriste. "Lavina" krenula iznenada, dvojica radnika se spaslaNakon dvadesetočasovne potrage, spasioci su juče, na deponiji Golo brdo kod Novog Pazara, pronašli telo zatrpanog buldožeriste B. S. (56) iz naselja Trnava kod Novog Pazara.

Telo nesrećnog vozača koga je u subotu oko 15 časova, dok je radio na gašenju vatre i sanaciji deponije, zatrpala "lavina" obrušenog smeća, pronađeno je na dubini od oko dva metra, nekoliko metara od mašine kojom je upravljao i iz koje je verovatno pokušao da iskoči. Na licu mesta su i istražni organi koji će utvrditi kako je došlo do ove nesreće i da li je ona mogla da se izbegne. Nesrećni B.S. se najverovatnije ugušio pod tonama raznog otpada.

Direktor JKP "Gradska čistoća" u Novom Pazaru Emin Omerović kaže da je B. S. radio u jednoj novopazarskoj privatnoj firmi i da je buldožer kojim je upravljao bio angažovan (iznajmljen) da pomogne u sanaciji deponije.

Prema još uvek nezvaničnim informacijama, u jednom trenutku počelo je da klizi brdo smeća koje je buldožer zajedno sa vozačem nosilo oko 150 metara. Na deponiji se nalazio i kamion Gradske čistoće koji je istovarao smeće, i njega je nosila lavina, ali je vozač uspeo da se u poslednjem trenutku spase i prođe samo sa lakšim povredama. U nesreći umalo nije stradao i poslovođa na deponiji.Potragu za nestalim buldožeristom otežavali su nepristupačan teren, vatra i velika količina dima...

Deponija Golo brdo nalazi se u selu Kominje, nedaleko od magistralnog puta Novi Pazar - Ribarići. Kada je pre dve decenije građena, govorilo se da će biti jedna od najmodernijih u Srbiji. Međutim, s vremenom je pretvorena u klasično smetlište na kome su požari česti i odakle se viju oblaci gustog dima.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak