BG voz se vratio: Nova pruga, prvog dana haos

B92 16.04.2018 10:18
BG voz se vratio: Nova pruga, prvog dana haos


Linija BG voza na liniji Resnik – Beograd centar (Prokop) ponovo je uspostavljenaTa linija saobraća na 7,5 kilometara dugoj deonici Rasputnica G-Rakovica-Resnik, trasi magistralne pruge na Koridoru X (Beograd – Mladenovac – Niš), piše Beobuild.

Radovi na obnovi te dvokolosečne pruge počeli su u aprilu 2017, a rok za završetak radova bio je mart 2018. godine.

Iako je rok za završetak svih radova istekao, kao i činjenica da ponovo radi gradska železnica na ovoj trasi, ostalo je još dosta pre nego što možemo reći da je posao završen.


BG voz se vratio: Nova pruga, prvog dana haos

Radovi na otvorenoj pruzi jesu završeni u najvećem delu, međutim radovi i dalje traju u stanicama. Štaviše, ne da radovi nisu završeni, već će trajati još mesecima.

BG voz se vratio: Nova pruga, prvog dana haos

Zbog radova koji još uvek teku, kretanje voza je značajno usporeno i daleko ispod projektovane brzine, pa nova linija prvog dana saobraćanja u petak, 13. aprila, nikako nije bila u stanju da ispuni zacrtan red vožnje. Zvanično, putovanje između Resnika i Prokopa treba da traje 18, ali smo mi izmerili oko 25 minuta, piše portal. Ovo odstupanje je izazvalo potpuni haos u celodnevnom redu vožnje, obzirom da na ovoj deonici kruži samo jedna kompozicija BG Voza.

BG voz se vratio: Nova pruga, prvog dana haos

Zbunjeni putnici bezuspešno su pokušavali da saznaju kada dolazi naredni voz.

Projekat rekonstrukcije pruge Rasputnica G-Rakovica-Resnik podrazumeva zamenu oko 17 kilometara koloseka, polaganje 53 nove skretnice, uz 46.000 kubika novog tucanika i preko 7000 metara novih drenažnih cevi. Obnova ove deonice vredna je 23,7 miliona evra, projekat rekonstrukcije izradio je Saobraćajni institut CIP, a posao izvođača je dodeljen kineskoj kompaniji CCECC (China civil engineering construction corporation).


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak