"Dani Beograda", prestonica slavi naredna četiri dana

RTS 16.04.2018 08:47
"Dani Beograda", prestonica slavi naredna četiri dana


Stanovnicima glavnog grada, ali i gostima, tokom manifestacije "Dani Beograda" biće predstavljena istorija, tradicija, Beograd danas, ali i ono što se planira za budućnost.Prestonica obeležava dva važna istorijska datuma: 16. aprila 878. godine prvi put se pominje slovensko ime Beograda. Gotovo milenijum kasnije, 19. aprila 1867. turski Ali Riza paša predao je ključeve grada knezu Mihailu, čime je zvanično postao srpski grad.

Zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović rekao je gostujući u Dnevniku RTS-a da je na Kalemegdanu centar pažnje tokom četiri dana manifestacije.
 
"Organizovani su različiti programi, podelili smo na periode – turski, austrijski, srpski. Prošle godine smo tim programom privukli veliku pažnju", istakao je Mladenović.
 
Dodaje da će svi muzeji Grada Beograda, pozorišta, kulturne ustanove otvoriti svoja vrata.
 
Takođe, dodaje organizovani su obilasci istorijskih kuća, zemunske tvrđave, a za ljubitelje streličarstva biće organizovani kursevi.
 
Manifestacija će početi svečanom sednicom Skupštine Grada, na kojoj će biti saopštene odluke o dodeli Nagrade grada Beograda za 2017. godinu. 
 
Mladenović napominje da su dobitnici svojim radom zadužili Beograd.
 
Jedna od dobitnica je i novinarka RTS-a Ana Stamenković.
 

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak