SB UN odbacio rusku rezoluciju

Mondo 15.04.2018 16:29
SB UN odbacio rusku rezoluciju


Savet Bezbednosti Ujedinjenih nacija na zahtev Rusije raspravljao o situaciji u Siriji posle vazdušnog napada SAD, Britanije i Francuske na ciljeve u toj zemlji.Savet bezbednosti UN odbacio je danas rezoluciju Rusije kojom bi se osudila "agresija" Sjedinjenih Američkih država i njenih saveznika protiv Sirije, javio je AP.

Rusija je ranije danas predložila nacrt rezolucije Saveta bezbednosti UN, kojom bi se osudila "agresija SAD i njihovih saveznika protiv Sirijske Arapske Republike zbog kršenja međunarodnog prava i povelje UN", javio je Rojters.

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš zatražio je danas od svih država da se "suzdrže u ovim opasnim uslovima i da ne dovode do eskalacije i pogoršanja patnje sirijskog naroda".

On je na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija rekao da su međunarodni istražitelji u Siriji spremni da posete mesto napada u Dumu, gradu u Siriji, zbog kojeg su SAD, Francuska i Velika Britanija napale Siriju, prenosi Rojters.

Na Siriju je u toku noći lansirano više od 100 raketa, a prema dostupnim informacijama, nema civilnih žrtava.

Stanovnike Damaska probudile su jake eksplozije nešto pre zore, a iz ruševina istražnog instituta u okrugu Barzeh u Damasku, za koji zapadne sile tvrde da je korišćen u svrhe razvijanja hemijskog naoružanja, kulja daim i nakon 10 sati.IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak