Dosta je bilo od Saše Radulovića

Politika 13.04.2018 09:17
Dosta je bilo od Saše Radulovića


Počela predsednička kampanja u DJB, novo rukovodstvo biće izabrano 21. aprila, ali među kandidatima nema dosadašnjeg lideraPosle neuspeha na beogradskim izborima na kojima nisu prešli cenzus kompletno rukovodstvo Dosta je bilo (DJB) podnelo je ostavke i za 21. april je raspisalo unutarstranačke izbore za novog predsednika i predsedništvo. Do sada su kandidature za čelno mesto u DJB zvanično podnela dva kandidata narodni poslanici Branislav Mihajlović i Tatjana Macura, dok se osnivač pokreta Saša Radulović, gotovo je izvesno, neće kandidovati.

Težak poraz na prestoničkim izborima doveo je do podela unutar pokreta kada se nekoliko istaknutih funkcionera pobunilo protiv predsednika u ostavci Saše Radulovića koga su optužili da je lošim političkim odlukama doveo pokret na političku marginu.

Istaknuti funkcioneri DJB Vladimir Đurić, Aleksandar Stevanović, Nenad Božić i Svetlana Kozić su digli glas protiv Radulovića zbog čega su isključeni iz pokreta i sada čekaju epilog unutarstranačkih izbora.

Zvanično je u Boru počela kampanja u Dosta je bilo gde je predsednički kandidat Branislav Mihajlović sa svojim timom, narodnim poslanicima Brankom Stamenković, Anom Stevanović, Ratkom Jankovim, odbornikom Aleksandrom Bujićem i kandidatom za novog generalnog sekretara Tijanom Šerbulom, razgovarao sa članovima odbora u Boru, Zaječaru, Negotinu i Požarevcu gde je predstavio svoj plan za „kontinuitet ideja i oporavak sistema” i svoj tim. Branislav Mihajlović će prema planu zakazanih poseta do kraja nedelje obilaziti odbore u Beogradu, zatim u Vojvodini i centralnoj Srbiji.

Na predstavljanje u Boru pozvan je i tim kandidatkinje za predsednicu Dosta je bilo Tatjane Macure koja nema zakazanih ni najavljenih aktivnosti na terenu, jer se njen tim nije odazvao pozivu. Po pravilima unutarstranačke kampanje DJB, oba kandidata i njihovi timovi imaju jednake mogućnosti predstavljanja i korišćenja resursa organizacije. Gde god jedan tim zakaže predstavljanje, drugi tim dobija istu mogućnost.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak