Sastanak Vučića i Sema Fabricija

RTV 12.04.2018 15:27
Sastanak Vučića i Sema Fabricija


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas šefa Delegacije EU u Beogradu Sema Fabricija.Njihov sastanak pada u okolnostima značajne diplomatske inicijative predsednika Vučića do kraja meseca koja uključuje i posetu šefice diplomatije EU Federike Mogerini, ali i pred objavljivanje Izveštaja EK o napretku država kandidata i potencijlanih kandidata za članstvo u EU.

Predsednik Srbije primio je danas šefa Delegacije Evropske unije ambasadora Fabricija, koji ga je upoznao sa nacrtom Godišnjeg izveštaja, čije je objavljivanje Evropska komisija najavila za 17. april.

Ambasador Fabrici je najavio skori dolazak u Beograd visoke predstavnice EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Federike Mogerini, koja će predstaviti Godišnji izveštaj. Za kraj meseca je najavljena i poseta predsednika Evropskog saveta Donalda Tuska u okviru priprema za Samit u Sofiji.

Predsednik Vučić i ambasador Fabrici su razgovarali i o stanju dijaloga između Beograda i Prištine, koji se vodi pod pokroviteljstvom Evropske unije, saopštila je Pres služba Predsednika.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak