Iscurila opasna kiselina u Čelarevu

Mondo 12.04.2018 11:38
Iscurila opasna kiselina u Čelarevu


Juče oko 16 časova došlo je do curenja fosforne kiseline u fabrici Karlsberg u Čelarevu. Nema povređenih i ne preti opasnost građanima, javlja RTV Vojvodine.Ulica koja vodi ka fabrici piva je zatvorena, oseća se jak smrad a tri vatrogasne ekipe iz Novog Sada i Bačke Palanke na bile na terenu, javljeno je iz vojvođanske ajvne televizije.

Da opasnosti za građane i životnu okolinu nema potvrdili su i iz Karlsberga.

Iz kompaije Karlsberg (Carlsberg Srbija) kažu da je do curenja fosforne kiseline došlo iz kamiona firme spoljnog partnera, ispred samog ulaza u pivaru danas oko 16h.

Naglašavaju da su odgovorna lica kompanije po internoj proceduri odmah preduzela sve bezbednosne mere i obavestila nadležnu vatrogasnu službu i policiju, koje su ubrzo došle na lice mesta i krenule sa sanacijom.

Sanacija je završena nešto pre 20 časova, a nakon što su nadležne službe ustanovile da je stanje potpuno bezbedno i da nema nikakvih štetnih posledica po stanovništvo Čelareva.

Prilikom akcidenta nije bilo povređenih niti je bilo ko od zaposlenih ili stanovnika Čelareva bio izložen opasnosti.

Ulica u kojoj se incident dogodio ponovo je otvorena.

Briga o životnoj sredini jedan je od prioriteta kompanije, ističu iz Karlsberga, i zbog toga im je cilj da proizvodnju piva dovede na nivo koji nimalo ne utiče na ekologiju.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak