Kreće akcija čišćenja, prijavite problem

Mondo 12.04.2018 11:32
Kreće akcija čišćenja, prijavite problem


U Beogradu će naredne sedmice početi velika prolećna akcija čišćenja prestonice, najavio je danas gradonačelnik Siniša Mali i pozvao sve sugrađane da prijave lokacije koje treba da se očiste i urede."Do sada imamo 280 prijavljenih lokacija, a pozivam sugrađane da i dalje javljaju 'Beokom servisu' koje lokacije treba srediti. Ovu akciju sprovodimo već četiri godine i imamo fantastične rezultate s obzirom na to da smo uspeli da uklonimo čak 2.000 divljih deponija, hiljade kubika smeća i šuta i svega onoga što je ometalo život Beograđanima", rekao je Mali.

Gradonačelnik je dodao da se nastavlja praksa pomaganja sugrađanima da se urede neki delovi grada koji i nisu toliko vidljivi, na primer blokovi, a gde je vremenom generisana velika količina smeća.

Mali je naglasio da je na ovaj način, nakon prijave sugrađana, počela da se čisti i velika deponija kod Pančevačkog mosta, sa koje je u poslednja dva meseca odneto 3.000 kubika smeća, a isto toliko će se tek odneti.

" Nakon što očistimo deponiju od smeća, mi ćemo urediti taj prostor i dati mu neku namenu. To će biti praksa i sa drugim deponijama, želimo da oplemenimo te prostore nakon što ih očistimo, a kako se ne bi na tim mestima generisale nove količine smeća", rekao je Mali.

Gradonačelnik je pozvao i društveno odgovorene kompanije da se uključe u prolećnu akciju čišćenja grada i da doniraju resurse i materijale.

Velika prolećna akcija čišćenja počinje sledeće nedelje, a trajaće do početka leta.

Za sve informacije i prijave lokacija, građani se mogu obratiti "Beokom servisu" na besplatan broj telefona 0800-110-011 iz fiksne telefonije "Telekoma" ili na broj 011/3090-007, za mobilne telefone ili druge telefonske operatere, saopšteno je iz Gradske uprave.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak