Tadić: Potpuni slom parlamentarizma u Srbiji, tražimo smenu Maje Gojković

Beta 11.04.2018 23:09
Tadić: Potpuni slom parlamentarizma u Srbiji, tražimo smenu Maje Gojković


Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić nazvao je današnje udaljavanje sa sednice šefa poslaničke grupe SDS Marka Djurišića, koji je prethodno tražio utvrdjivanje kvoruma, potpunim slomom parlamentarizma u Srbiji."Ne samo da je predsednica Skupštine Maja Gojković predsedavala sednicom bez utvrdjivanja kvoruma, nego je i u skladu sa nedemokratskim i bahatim manirima ove vlasti, udaljila sa sednice šefa naše poslaničke grupe Marka Djurišića, jer je poslovnički tražio utvrdjivanje kvoruma", naveo je Tadić u pisanoj izjavi.

On je dodao da je to vrhunski skandal i nedvosmislen pokazatelj "konačnog sloma parlamentarizma u Srbiji pod Vučićevim režimom". 

"SDS zahteva hitnu smenu predsednice Skupštine Maje Gojković, koja konstantno tokom svog mandata unižava instituciju parlamenta i onemogućava predstavnicima gradjana da svoj posao obavljaju u skladu sa zakonom i obavezom prema gradjanima koje predstavljaju. Skupština Srbije u mandatu Maje Gojković funkcioniše kao filijala vladajuće stranke koja privatizuje sve državne institucije, pa i najviše predstavničko telo gradjana Srbije", dodaje se.

Tadić je ocenio da uloga skupštine ne sme biti forma stvaranja privida postojanja demokratije, već mesto na kojem se poslanici moraju boriti protiv autokratije u kojoj je jedan čovek iznad svih zakona i institucija.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak