Kako da ulepšate hodnik

Novosti 11.04.2018 15:12
Kako da ulepšate hodnik


Većina ljudi najmanje pažnje posvećuje sređivanju ulaza u stan ili kućuHODNICI i degažmani se često zanemaruju prilikom uređenja enterijera stana, međutim oni nisu nevažni, a pritom mogu i veoma lepo da izgledaju. Kako bi oplemenili ovaj deo stana treba da znate nekoliko pravila. U najvećem broju slučajeva, hodnici nemaju prirodno osvetljenje, pa je rasveta neizbežna. Ugradne svetiljke ili male nadgradne plafonske postavljene pravolinijski su najbolje opcije za uske hodnike, jer ne zauzimaju puno prostora. U malo veći hodnik mogu se staviti i lusteri.

Za male prostore svetle boje učiniće da hodnik izgleda prostranije. Tamnije boje rezervisane su za veće prostore. Perive tapete takođe su dobro rešenje za hodnik i sa estetske i sa praktične strane. Takođe, koristite velika ogledala koja će dati više svetla i vizuelno povećati prostor. Uzani cipelarnici, natkasne i garderoberi su osnovni nameštaj za hodnike. Pored njih, lepi detalji mogu biti čiviluci zanimljive forme, tepih jarke boje ili ogledalo velikih dimenzija. Ne zaboravite da postaviti mali tabure ili stolicu za lakše obuvanje.

Podloga u hodniku pre svega mora biti laka za održavanje. Iz tog razloga, u najvećem broju slučajeva, na pod se stavljaju pločice, a preko njih krpare ili mali tepisi koji se lako održavaju. Vaza sa cvećem ili slika iznad natkasne su najčešći dekorativni elementi u hodnicima.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak