"Put istine i svetlosti" stiže u Ameriku

RTS 11.04.2018 12:09
"Put istine i svetlosti" stiže u Ameriku


Kulturna manifestacija "Put istine i svetlosti" biće predstavljena od 11. do 20. aprila 2018. godine publici na 6 lokacija širom Amerike.Put istine i svetlosti je veliko kulturno dešavanje koje za cilj ima da promoviše srpsku kulturu, ikonopis, vajarstvo, duhovnu fotografiju i knjige koje na najbolji način predstavljaju srpski rod i i njegove najuspešnije izdanke.

Program obuhvata izložbu znamenitog srpskog vajara Mihaila Stošovića, fotografa Miše Brankovića i ikonopisca Suzane Žunković, kao i izdavačka delatnosti Agape knjiga, koju vodi novinar, Aleksandar Gajšek, urednik serijala Agape, koji se već 13 godina uspešno emituje na RTV Studio B.

Agape knjiga predstavlja četiri knjige Agape antologija koje sadrže po 12 najznačajnijih intervjua, pažljivo izabranih između pet stotina emisija i pregršt značajnih razgovora, u kojima autor traga za smislom pokušavajući da dokuči svet u nama i oko nas, Autobiografiju Nikole Tesle i Mihajla Pupina u jednoj knjizi, kao i knjigu Zvezdobrojci, u kojoj se pored autobiografija pomenutih naučnika nalaze i zapisi iz života Milutina Milankovića, ukrašene ilustracijama slikara Milana Tucovića. Knjige je priredila Aleksandra Ninković Tašić.

Agape knjiga predstaviće i autobiografsko delo francuskog humanitarca, Arno Gujona, Svi moji putevi vode ka Srbiji. Humanitarna organizacija Solidarnost za Kosovo, koju predvodi mladi Gujon, za svojih 13 godina delovanja, prikupila je preko 5 miliona evra od kojih je finansirano renoviranje brojnih škola, vrtića, fabrika i kuća srpskog življa na Kosovu i Metohiji.IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak