Vučić sa svetskim liderima o Kosovu

Mondo 10.04.2018 10:22
Vučić sa svetskim liderima o Kosovu


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ovih dana razgovara sa liderima iz celog sveta o rešavanju pitanja KiM i pokušava da izbegne da ovaj deo Balkana bude poprište sukoba velikih svetskih izgrača, kaže generalni sekretar predsednika SrbijePredsednik Srbije već je u Mostaru razgovarao sa premijerom Bugarske Bojkom Borisovim o predstojećem Samitu u Sofiji 17. maja, a novinarima je preneo da su konstatovali da je važno da uradimo sve što je moguće da se savučaju mir i stabilnost na Balkanu.

"Mnogo je vremena ispred nas i mnogo toga može da se dogodi i pre toga, a važno je da uradimo sve što je moguće da se savučaju mir i stabilnost na Balkanu", rekao je predsednik Vučić u zajednickom obraćanju s Borisovim.

Vučić je zahvalio Borisovu, čije je prisustvo u Mostaru važno i koji, kako kaže, na ozbiljan način sagledava situaciju u regionu, kao predsednik vlade zemlje koja predsedava EU.

Nikola Selaković za TV Prva kaže da nakon Mostara u Srbiju dolaze šef diplomatije Grčke, šef francuske diplomatije, zatim sledi sastanak sa kancelarkom Angelom Merkel, zatim sa Federikom Mogerini, sa predsednikom Evropskog saveta, sa predsednikom Tuske.

"Te 2008. godine iskorišćeno je nesposobno i loše srpsko rukovodstvo da se proglasi secesija KiM i da dobar deo zapadnog sveta to prizna. Danas se predsednik Vučić bori za spasavanje onoga što se spasiti može", rekao je Nikola Selaković .

"Sve su to delovi spoljnopolitičke aktivnosti našeg predsednika koje se odvija vrlo burno, vrlo užurbano, uzavrelo", naglasio je Selaković.

On je naglasio da je danas u Mostaru, gde se nalazi 60 srpskih kompanija, ponosno biti predsednik Srbije, jer je "pola Mostara" okićeno porukama na kojima piše "Srbija, zemlja partner budućnosti".


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak