Traži se doživotna kazna za Srbe sa Zakintosa

B92 10.04.2018 09:08
Traži se doživotna kazna za Srbe sa Zakintosa


Za sedam srpskih državljana koji su među devet optuženih za ubistvo Amerikanca Bakari Hendersona na Zakintosu, u optužnici se traži kazna doživotnog zatvora.Kako piše “Politika“, istraga je ustanovila da je mladić umro za 11 sekundi od udaraca nogom u glavu i da jedan od učesnika u krivičnom delu nije nikada identifikovan.

Prema odluci veća za prekršaje Zakintosa, ta kazna se traži u optužnici na 55 stranica za devetoricu učesnika u tom krivičnom delu, a šestorici aktera, srpskih mladića, sudiće se za "teško krivično delo ubistva bez predumišljaja u spokojnom psihičkom stanju".

Za delo "direktnog saučesništva u ubistvu bez predumišljaja" će se suditi jednom, a preostaloj dvojici za delo "pokušaja ubistva".

Grčki mediji, kako se navodi, i sada kao i u julu 2017, kada se ubistvo u kojem su učestvovala sedmorica Srba dogodilo, ovu vest objavljuju kao najvažniju, podsećajući na detalje tragičnog događaja ispred bara u Laganasiju, prenoseći detalje optužnice i zahtev da se akterima produži pritvor uz konstataciju da je reč o "jednom od najbrutalnijih ubistava viđenom među mladima".

Istraga je ustanovila da je jedan od aktera imao i "bokser" na ruci i da je nesrećni mladić nastradao odmah, tačnije za 11 sekundi od jednog udarca u glavu, a u optužnici je podvučeno da su i tada, iako je mladić bio u nesvesti, nastavili da ga udaraju nesmanjenom žestinom.

".... Slede još dva udarca nogom u glavu koje nanosi devetooptuženi i, na kraju, iživljavanje nad već mrtvim telom sa dva udarca u glavu završava deseti počinilac koji do sada nije identifikovan. Istraga je ustanovila da je reč o smeđem mladiću od 20 godina, visine 180 centimetara u beloj bluzi i farmerkama koji se na snimku vidi kako zadaje poslednje udarce već mrtvom Bakariju. Sve u svemu, više od 20 udaraca nogom u glavu", navodi se u optužnici.

Prema zakljucku sudija na Zakintosu, "mladi Amerikanac je bio napadnut sa namerom da bude ubijen".

Roditelji ubijenog Teksašanina koji je od detinjstva maštao o tome da otputuje u Grčku, gde je nameravao da traga za idejama za svoju modnu kolekciju, najavljuju ida će tražiti i kompenzaciju, a informacija o početku suđenja za sada nema.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak