Vučić danas i sutra u Mostaru i Trebinju

RTS 09.04.2018 15:03
Vučić danas i sutra u Mostaru i Trebinju


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće danas i sutra u Mostaru i Trebinju. Srbija je ove godine zemlja partner Međunarodnog sajma privrede u Mostaru, koji otvara srpski predsednik.To je najveća sajamska manifestacija u BiH, na kojoj se predstavlja više od 60 preduzeća iz Srbije.
 
Predsednik Vučić će danas posle podne stići u Mostar i najpre će imati sastanak s hrvatskim članom Predsedništva BiH Draganom Čovićem.
Izveštaj Tamare Stojsavljević (12.00)
Your browser does not support the video tag.
 
Nakon toga, sastaće se s predstavnicima Srpske pravoslavne crkve i Srba u tom delu BiH.
 
Vučić će, kako je planirano, sa predsednikom RS Miloradom Dodikom obići radove na obnovi Saborne crkve Svete Trojice, a potom će razgovarati sa episkopom zahumsko-hercegovačkim i primorskim Grigorijem.
 
Sastaće se i sa predstavnicima srpskih udruženja i organizacija u Mostaru.
 
Sutra se predsednik Srbije sastaje s premijerom Bugarske, zemlje koja predsedava Evropskoj uniji, Bojkom Borisovom, posle svečanog otvaranja 21. Međunarodnog sajma privrede.
 
Kako RTS saznaje, srpski i bošnjački članovi Predsedništva BiH, Mladen Ivanić i Bakir Izetbegović, neće prisustvovati otvaranju Sajma.
Pripreme za Međunarodni sajam
Pripreme za Međunarodni sajam
 
Dragan Čović je u intervjuu za RTS rekao je da očekuje mnogo od sajma u Mostaru i da je radostan da je na 21. sajmu zemlja partner Srbija.  
 
Dodao je da će razgovarati sa predsednikom Srbije o svim temama koje su ostale nedovršene i o tome kako pojačati privrednu saradnju. 
 
Vučić iz Mostara odlazi u Trebinje. Obići će radove na izgradnji vrtića "Srbija" i Saborni hram Svetog Preobraženja Gospodnjeg.
 
Na kraju posete Trebinju prisustvovaće svečanom otvaranju Konzularne kancelarije Generalnog konzulata Republike Srbije u tom gradu.
 
U prošloj godini zabeležena je rekordna robna razmena između Srbije i BiH, koja je dostigla vrednost od 1,726 milijardi evra. Zajednički cilj je da se robna razmena poveća na dve milijarde evra u tekućoj godini.  
 
Uoči posete Mostaru, predsednik Srbije razgovarao je telefonom sa predsedavajućim Predsedništva BiH Bakirom Izetbegovićem. Saglasili su se da su mir i stabilnost u regionu uslovi za sveobuhvatni napredak svih. 

IzvorAnonymous
Anonymous
Dodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak