4 razloga zbog kojih ne bi trebalo da kupite najnoviji iPhone

Telegraf 07.04.2018 11:01
4 razloga zbog kojih ne bi trebalo da kupite najnoviji iPhone


Apple je jedna od vodećih kompanija u svetu mobilnih telefona, ali to ne znači da istog trenutka morate da u svojim rukama imate svaki njen novi proizvod.Iako je kompanija iz Kupertina promenila način na koji ljudi koriste tehnologiju, posedovanje najnovijeg iPhone modela nije uvek toliko sjajna, niti pametna stvar.

Pogotovo ako u obzir uzmemo sledeće 4 stvari:

1. Kvalitet

Postoji nekoliko stvari koje treba reći kada je nova tehnologija u pitanju. Developerima - čak i kada su efikasni kao Appleovi - potrebno je vreme da izađu n akraj sa svim bagovima.

Softver je vrhunski, a hardver sjajan i nov, ipak, Appleova reputacija ponekada može biti posamatrana kao i negativna.

Ako imate generaciju ili dve star iPhone, postoji velika šansa da i dalje radi savršeno. Možda nije preterano dobar kao i najnoviji model, ali je dovoljno dobar kako bi vam uštedeo nekoliko stotina evra potrebnih za najnoviji model.

2. Da li vam zaista treba?

Štedeli ste i čekali trenutak kada će se pojaviti u prodavnici. Platili ste ga, podesili i...onda ste otvorili Instagram, Facebook, poslali nekoliko poruka i obavili nekoliko poziva.

Sve ovo mogli ste da uradite i na svom starom telefonu.

Imati nov telefon je super, ali to neće promeniti način na koji ga koristite.

3. Ko vas sve posmatra?

Apple je sa modelom iPhone X predstavio i softver za prepoznavanje crta lica koji se koristi kako biste otključali telefon jer bi trebalo da je bezbedniji od čitača otiska prstiju.

Međutim, mnogi ne pomisle šta bi sve moglo da se desi ako ti podaci sa Appleovih servera padnu u ruke hakera?

S obzirom na to da ovaj sistem može da se koristi i za plaćanje, možete da pretpostavite koliku štetu bi hakeri mogli da naprave ako se domognu "vašeg lica".

4. iPhone i nije toliko inovativan koliko mislite

Kada je Apple predstavio iPhone X, jedna od ključnih karakteristika bio je ekran koji se prostire od ivice do ivice, ali i OLED tehnologija.

Ali ovo nije velika novost u tehnološkom svetu jer je Samsung 2015. predstavio model Galaxy S6 Edge koji je imao OLED ekran koji se prostirao od ivice do ivice.

Ova tehnologija je kasnije unapređivana sa svakim novim Galaxy modelom.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak