Đurić danas ponovo na Kosovu i Metohiji

RTV 07.04.2018 09:24
Đurić danas ponovo na Kosovu i Metohiji


Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić prisustvovaće danas ponoćnoj Vaskršnoj liturgiji u manastiru Banjska.Da će Đurić boraviti na KiM i prisustvovati liturgiji u manastiru Banjska saopštila je Kancelarija za KiM, a ta vest je potvrđena i u Prištini.

Naime, da će Đurić danas biti na KiM saopštilo je i kosovsko ministarstvo spoljnih poslova, a to je potvrdio i savetnik ministra spoljnih poslova, Jetlir Ziberaj.

Đurićev odlazak na Kosovo i Metohiju dolazi svega dve sedmice nakon njegovog hapšenja, 26. marta, od kojeg je Priština načinila politički spektakl, a pokušala da ga objasni navodnim nepoštovanjem procedure vezane za posete, te uskraćivanjem dozvole Đuriću, iako, po toj proceduri, on nije dužan da traži dozvolu, već samo da blagovremeno obavesti o poseti.

Ziberaj i sada za "Gazetu ekspres" kaže da je taj resor "odobrio" Đuriću posetu.

"Da, zahtev za posetu je odobren u duhu mira i razumevanja povodom pravoslavnog uskršnjeg praznika", rekao je Ziberaj za taj list.

Dodao je da Đurić, kao i svi drugi vernici, ima pravo da se moli u bilo kojoj crkvi u kojoj želi.

"Pravila će se pridržavati, jer se suočava sa novom realnošću na Kosovu i sa tom realnošću su upoznati svi srpski državni zvaničnici", naveo je on za "Gazetu ekspres".IzvorAnonymous
Dodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak