Za auto od 2 miliona dolara - ključ optočen dijamantima

B92 06.04.2018 23:33
Za auto od 2 miliona dolara - ključ optočen dijamantima


Sa cenom do skoro 2 miliona dolara, Koenigsegg Regera spada među najekskluzivnije supersportske automobile današnjice.Iako kupcima Regere automobilski ključ svakako nije najbitiniji detalj na ovom spektakularnom modelu, onaj ko je spreman da izbroji milione dolara za automobil možda će hteti da ima i ključ koji je podjednako ekskluzivan.

Tom idejom se rukovodila i jedna kompanija specijalizovana za automobilski “nakit” i ukrase, pa je Regerin ključ ukrasila zlatom i skupocenim dijamantima, a kupci mogu da izaberu različite kombinacije i boje dijamanata.

Koenigsegg Regeru trenutno uživo mogu da vide posetioci sajma automobila u Njujorku, gde su osim automobila prezentovani i dijamantski ključevi.

Ovaj model inače ima hibridni pogon, koji se sastoji od 5.0 litarskog V8 benzinaca uparenog sa 3 elektromotora, a ukupna snaga pogonskog sistema iznosi čak 1.500 ks, dok je maksimalni obrtni moment 2.000 Nm.

Za auto od 2 miliona dolara - ključ optočen dijamantima

Prema zvaničnim fabričkim podacima, od 0 do 100 km/h Regera ubrzava za samo 2,7 s i razvija maksimalnih 410 km/h.

Osim astronomske cene, automobil svoju ekskluzivnost duguje i ograničenoj seriji – proizvodnja je limitirana na 80 primeraka, a svi su unapred rasprodati još 2017.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak