Novi "Bavarac" oduzima dah

Novosti 06.04.2018 09:51
Novi "Bavarac" oduzima dah


U Srbiji predstavljen novi "BMV M5": Prvi put "BMV M5" stiže sa specijalnom verzijom pogona na sva četiri točka MxDrive. Vozač pritiskom na dugme aktivira pogon na zadnje točkove ili pogon na sva četiri točkaPOSETIOCI nedavno završenog "BG kar šoua" imali su priliku da vide (neki su se njime i odvezli kući) prvi put u Srbiji novi model "BMV M5", šeste generacije, koji je privukao veliku pažnju širom sveta (kombinovana potrošnja goriva: 10,5 l/100 km; kombinovana emisija CO2: 241 g/km) vredan 174.000 evra.

"BMV M5" pokreće poboljšana verzija "V8 tvin turbo" motora sa 600 KS, čak 40 KS više od svog prethodnika. Prvi put "BMV M5" stiže sa specijalnom verzijom pogona na sva četiri točka MxDrive. Vozač jednim pritiskom na dugme, po želji, može da aktivira pogon na zadnje točkove ili pogon na sva četiri točka.

Novi "M5" dostiže brzinu do 100 km/č za svega 3,4 sekunde, čak sekundu brže u poređenju sa svojim prethodnikom. Maksimalna brzina ovog modela elektronski je ograničena na 250 km/č, ali uz opcionalni M Driver S paket može se podesiti na 305 km/č.

Ovaj model je baziran na novom modelu " serije 5" i u odnosu na svog prethodnika veći je u svim dimenzijama. Njegova dužina je 4.965 mm, širina 1.903 mm, a visina 1.473 mm, i može se pohvaliti činjenicom da je do sada najveći "M5". Iako povećanih dimenzija, novi "M5" je za 25 kilograma lakši u odnosu na svog prethodnika, iako sada ima i MxDrive pogon. Ovo je postignuto zahvaljujući pametnoj upotrebi aluminijuma i ugljeničnih vlakana.

Kada je transmisija u pitanju, sedmostepeni menjač sa dvostrukim kvačilom zamenjen je novim, "ZF2 osmostepenim automatskim menjačem, koji poseduje tri različita režima rada, ali i potpuno manuelni mod.

Treba napomenuti da se u izduvnom sistemu nalaze klapne koje utiču na jačinu zvuka koji se oslobađa, a aktiviraju se odabirom različitih modova vožnje - Efficient, Sport i Sport Plus, dok je dodatno prisutan i M Sound Control taster kojim vozač može direktno da pojača zvuk.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak