Idealne prolećne destinacije

Luxlife 05.04.2018 07:39
Idealne prolećne destinacije


Sva prolećna putovanja imaju jedan zajednički cilj: uživanje u suncu i toploti, nakon duge, hladne i mračne zime…Čitav svet dobija jednu sasvim novu dimenziju sa dolaskom proleća, jer svaki njegov kutak oživljava, mami svojim bojama, mirisima i lepotama. U svetu postoji veliki broj destinacija koje su kao vesnici proleća i prve dobijaju svoje novo odelo, ali, takođe postoje i one koje su lepe u koje god doba godine da ih posetite.

Mi smo ovoga puta odlučili da sa vama podelimo našu listu destinacija koje treba videti u proleće, a koje su malo dalje od uobičajenih na koje ste već navikli. Odabrali smo nešto za avanturiste, nešto za uživaoce u raskoši i nešto za sve one koji žele da istraže svaki kutak naše planete.

Bez daljeg odlaganja, prelazimo na listu:

Japan

Japan

Sezona cvetanja trešnje u Japanu, otpočinje na južnom kraku ove zemlje sredinom januara i potom se seli severno, prema finalu u maju, koje se odigrava u Hokaidu. Postoji stotine načina za hanami, odnosno proslavu ove sezone u Japanu. Možete šetati duž tokijskog Nakameguro kanala, uživati u sakura gejzirima u Kavazu ili biti očarani tokom vožnje brodom po Kitakami reci, gde 10.000 trešanja kreira neverovatnu ružičastu aleju.

Fogo Island Inn

Fogo Island Inn

Krovne đakuzi kade sa kristalno čistim pogledom na nebo. Šareni ručno šiveni prekrivači. Prozori od poda do plafona sa pogledom na okean. Zov kitova… Posmatranje ledenih grebena… to su samo neke od stvari u kojima možete uživati ako posetite Fogo Island Inn. O ovom odmaralištu smo već govorili, ali definitivno moramo naglasiti još jednom njegovu neverovatnu i magičnu privlačnost.

Gornji tok Amazona, Peru

Od decembra do maja, reka Amazon je u porastu. Ipak, malo više kiše je zaista mala cena koju morate platiti kako biste uživali u prijatnijim temperaturama u ovom delu sveta, predivnim zalascima sunca, bliskim susretima sa monk saki majmunima, lenjivcima i pink definima. Prenoćite u nekom od hotela na drvetu u prašumi – doživljaj se ne može prepričati! 

Sejšeli

Ova destinacija vam može ponuditi mnogo više od školjki, tropskih riba i peščanih plaža - ona nudi granitne stene, palme, divlje kornjače i preko 275 vrsta ptica. 115 ostrva Sejšela, koja su originalno nenaseljena, nalaze se na oko 1.000 milja od obala Tanzanije. Ovde možete odsesti u vili sa bazenom, posmatrati bebe kornjače i neverovatni sjaj meseca na površini okeana. Ako posetite Sejšele u aprilu, moći ćete da uživate u prijatnijim temperaturama i samim tim, većem broju aktivnosti na otvorenom.

Istočna obala Šri Lanke

Ovaj deo Šri Lanke najbolje je istražiti čamcem – bilo da plivate sa delfinima, istražujete plaže jednu po jednu ili želite da se upustite u ronilačku ekspediciju. Ovde možete videti vodene bizone, krokodile, pa čak i slonove! Čista, plitka voda Pasikuda plaže idealna je opušteno odmaranje, dok se u Trincomalee nalazi antički Hindu hram, koji je star preko 2.000 godina.

Maroko

Savetujemo vam da posetite ruralna berberska sela Atlaskih planina, gde ćete sigurno biti pozvani na čaj u dom nekog lokalca. Posle toga, posetite Essaouiru, romantično seoce koje je uvek ohlađeno vetrovima, ili Chefachaouen, čuveni plavi marokanski grad. Oba ova grada nude vam vrhunske bazare, na kojima možete kupiti murske lanterne, tepihe, začine, arganovo ulje i još mnogo toga.

Madagaskar

Madagaskar je destinacija poznata po raznovrsnim endemskim vrstama. Ovo istočno afričko ostrvo dom je zlatnim bambus lemurima, biljkama mesožderkama, crvenim žabama i gekoima, baobab drveću i najređim patkama na svetu.

Svalbard

Ako volite zimske aktivnosti, ali u isto vreme želite da uživate u suncu, posetite Svalbard u maju. Ovaj norveški arhipelag nalazi se na 620 milja od Severnog Pola. U kasno proleće, sunce prestaje da zalazi, tako da možete uživati u njemu tokom cela 24 časa. Svalbard ostrva su idealna za vožnju kajakom među ledenim grebenima, posmatranje divljih životinja – uključujući i polarne medvede!


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak