Šarić otkazao punomoćje braniocima, suđenje prekinuto

N1 info 03.04.2018 12:41
Šarić otkazao punomoćje braniocima, suđenje prekinuto


Suđenje Darku Šariću za šverc 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u Evropu u Specijalnom sudu u Beogradu prekinuto je nakon što je Šarić otkazao punomoćje svojim advokatima.Kako je rekao, to je uradio jer suđenje smatra farsom u kojoj predsednik sudskog veća, sudija Siniša Petrović "ne poštuje zakon".

"Ovo suđenje je obična farsa. Boga sila ne moli, Vi zakon ne poštujete, Vi mene kradete. Ovog momenta otkazujem punomoćje svojim advokatima, ne zbog njih koji su me branili, već zbog vas, pošto neću da vam dajem legitimitet. Vi ste pristrasni sudija", rekao je Šarić.

Šarić je vidno ljut zbog odluke predsednika sudskog veća da odbije sve predloge odbrane među kojima i deo transkripata prisluškivanih telefonskih razgovora, koji prema tvrdnji Šarićevih advokata, ruše kredibilitet svedoka saradnika Nebojše Joksovića.

Nakon žučne rasprave između Šarića i sudije Petrovića, predsedavajući je rekao da Šarićeve reči ne shvata kao uvredu.

"To je deo mog posla, znam šta sam radio do sada i zato to ne shvatam kao uvredu. Sve što radim, radim u skladu sa zakonom, a svako ima pravo da misli to što govori", rekao sudija.

I postupajući tužilac Saša Ivanić se obratio sudu, takođe nezadovoljan odlukom predsednika veća da odbije njegove predloge o izvođenju dela prisluškivanih razgovora kao dokaz na ovom suđenju, pa je i on tražio da se o tom predlogu izjasni celo sudsko veće.

Advokat Radoslav Baćović, kome je Šarić otkazao punomoćje, kaže da se "neko plaši onoga što bi se moglo čuti u snimcima koje je Šarić predložio da se čuju u sudnici".

"Njima se jasno ruši kredibilitet jedinog svedoka saradnika koji optužuje Šarića za učešće u 'Balkanskom ratniku'. To bi moglo da obori celo suđenje, a to se nekom ne sviđa", rekao je Baćović.

Nastavak suđenja zakazan je za 25. april, do kada bi sud Darku Šaricu trebalo da odredi branioca po službenoj dužnosti.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak