Prosta formula koju znaju samo žene sa stilom

Press 02.04.2018 15:08
Prosta formula koju znaju samo žene sa stilom


Prepuni ormari samo stvaraju dodatni problem i onu čuvenu izjavu skoro svake žene, da nema šta da obuče. Ispraznite sve i spakujte odabranu garderobu koju ćete moći da kombinujete na mnogo načina. Kvantitet uglavnom ne znači i kvalitet.Ovo modni pravilo sastoji se od 6 nivoa i svaka žena, koja ima stila zna, da u tim kombinacijama leži  formula za savršen izgled.

Pravilo piramide nije vezano samo za biznis ili ishranu, ono postoji u mnogim segmentima života, pa i u modi. Svako ima neki svoj stil kao i definiciju savršenog odevanja.

Međutim, neka pravila ipak postoje, ukoliko želite da izgledate “dobro upakovano”, sa stilom, trebalo bi da ih poznajete i da znate da ih koristite.

Prema ovom pravilu u vašem ormaru bi trebalo da se nađe sledeće:

Osnovne stvari  

Pod osnovnim stvarima podrazumevaju se oni odevni predmeti koji su klasični i koji se lako kombinuju.

To su bele košulje, pamučne majice, crne pantalone i jednostavne bluze. Ova garderoba bi trebala da zauzme 35% vašeg ormara.

Odeća za svaki dan

To su komadi odeće koje koristimo veoma često, kao što su patike i majice. Ova vrsta garderobe bi trebala a zauzima 20% prostora u vašem ormaru.

Poslovna garderoba

Klasičan sako, suknja i pantalone, koje možete kombinovati sa zahtevnijim komadima, kao i haljine jednostavnog kroja bi trebalo da zauzimaju 20% od ukupnog mesta u ormaru.

Sezonske stvari

Ovu vrstu garderobe čine kaputi, kišni mantili, kupaći kostimi i slični komadi koje nosimo u zavisnosti od godišnjeg doba. Za njih ostavite 10% od ukupnog prostora.

Večernja garderoba

Odeća za večernje izlaske poput koktel haljina ili cipela sa visokom štiklom bi trebalo da čini 10% vaše garderobe.

Modni dodaci i nakit

Modni dodaci i nakit, poput naušnica i kaiševa, nalaze se na vrhu piramide, a trebalo bi da zauzimaju svega 5% vaše garderobe.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak