Uhapšen ubica iz Vranja koji je zaklao komšiju

Novosti 21.03.2018 23:02
Uhapšen ubica iz Vranja koji je zaklao komšiju


Uhvaćen Nenad Cikotić, osumnjičen da je nožem izbo Milovana Mitića kod Vranja. Skrivao se u napuštenom objektu, oko 30 kilometara od mesta zločinaNENAD Cikotić (42), osumnjičen za surovo ubistvo Milovana Mitića (64) iz Donjeg Trebešinja, uhapšen je u utorak kasno uveče u selu Gornji Vrtogoš kod Vranja. Kako je saopštila policija, njemu je određeno zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je počinio krivično delo teško ubistvo.

Prema raspoloživim informacijama, Cikotić se nakon ubistva Milovana Mitića krio po okolnim selima, a pronađen je u jednom napuštenom objektu u Gornjem Vrtogošu. Ovo selo je udaljeno 20 do 30 kilometara od mesta zločina, a policija ga je operativnim radom na terenu najpre locirala, a potom i uhapsila. Kako se Gornji Vrtogoš nalazi sa druge strane Južne Morave, begunac je morao da pređe preko Koridora 10 ili da do skrovišta dođe preko Vranja, a njegovo kretanje nakon zločina zasada nije poznato.

Prema svedočenjima očevidaca, niko od meštana nije znao da se Cikotić skriva u njihovom susedstvu, dok se policija nije pojavila. Prilikom hapšenja, osumnjičeni je bio rastrojen i vidno uznemiren, dok su mu se ruke jako tresle.

Saslušanje Nenada Cikotića obavljeno je u Višem javnom tužilaštvu u Vranju u sredu po podne, a kako navode iz tužilaštva, najverovatnije će biti naloženo i psihijatrijsko veštačenje.

Nenad Cikotić živeo je u porodičnoj kući u Donjem Trebešinju sa majkom i bratom.POVOD TROVANjE PASA

SADA pokojni Milovan Mitić i Nenad Cikotić su bili komšije i ranije nisu imali međusobne razmirice. Prema priči svedoka, kobne nedelje u popodnevnim satima, Milovan je išao prema svojoj kući, kada ga je na seoskom putu presreo Cikotić i bez upozorenja ga nekoliko puta ubo nožem, a potom mu prerezao vrat. Povod za brutalno ubistvo je bila sumnja da mu je komšija trovao pse koje je čuvao u pomoćnom dvorišnom objektu.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak