Krstajić: Krećemo od nule, Kolarov novi kapiten

Mondo 20.03.2018 11:33
Krstajić: Krećemo od nule, Kolarov novi kapiten


Pred pripremne utakmice za Mundijal, Mladen Krstajić napravio promenu. Kapitenska traka ubuduće oko ruke Kolarova. "Sa Banetom nema nikakvih problema", dodaje.Prethodni put kao vršilac dužnosti selektora za prijateljske utakmice sa Japanom i Južnom Korejom, sada bez tog prefiksa za duele sa Marokom u Torinu (23. mart) i Nigerijom u Londonu (27. mart). 

Mladen Krstajić po drugi put je okupio reprezentativce Srbije u sklopu priprema za Svetsko prvenstvo u Rusiji narednog leta. 

"Drago mi je što smo se okupili. Nažalost, Sergej je doputovao povređen, Veljković isto, kao i Luka Milivojević i Vujadin Savić. Malo je specifična situacija sa naknadnim pozivima, jer drugu utakmicu igramo u Londonu i potrebne su vize. Priključili smo, ipak, Nemanju Maksimovića koji je bio na širem spisku", rekao je selektor u uvodu konferencije za medije.

Zatim je obrazložio zašto pored njega nema Branislava Ivanovića, dosadašnjeg kapitena "orlova", već su se pred novinarima pojavili Aleksandar Kolarov i Nemanja Matić.

"Kolarov je novi kapiten, a Matić njegov zamenik. To, naravno ne znači da ima bilo kakvih problema i nesuglasica sa Banetom Ivanovićem koji je i dalje deo ovog tima. Pričao sam sa Banetom otvoreno, nema tu nekih ličnih stvari. To je nešto što se dešava interno i sve je to normalno", dodao je Krstajić na temu novog kapitena.

Konkretno upitan da li će zvati Branislava Ivanovića na Svetsko prvenstvo, koji jeste pozvan za predstojeće dve utakmice, Krstajić je rekao:

"Kada sam saopštavao spisak rekao sam da svi počinju od nule. Svi počinjemo od nule i svima su vrata otvorena".

Krstajić je govorio i o formaciji u kojoj će Srbija ubuduće igrati.

"Mislim da nije vreme da okrivam sistem igre, ali manje-više biće to kao na azijskoj turneji, s tim da će se neki igrači promeniti. Najbitnije je da se dobro spremimo i napravimo dobru atmosferu. Bez obzira što slede prijateljski mečevi, želimo da ostavimo dobar utisak i da napravimo rezultate za dobru atmosferu, jer živimo u zemlji gladnoj uspeha".

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak