Svečano otvoren 15. Beogradski festival igre

Gloria 19.03.2018 16:51
Svečano otvoren 15. Beogradski festival igre


Petnaesti Beogradski festival igre, svečano je otvoren sinoć u Sava Centru nastupom izraelske kompanije “Vertigo”, koja se domaćoj publici predstavila komadom “Jedan, jedan i jedan” u koreografiji Noe Verthajm.Ovogodišnje izdanje festivala otvorila je koreografkinja i umetnička direktorka trupe “Vertigo”, Noa Verthajm, koja je pozvala publiku da uživa u 24 koreografske postavke 15 kompanija iz 14 zemalja.

Zvaničnom otvaranju festivala, prethodila je predstava “Veliki krotitelj” Dimitrisa Papajoanua, dobitnika ovogodišnje nagrade “Jovan Ćirilov“.

– Ovogodišnji festival nosi slogan ’Prestonica’ što jasno stavlja do znanja da je jubilarni festival i ove godine centar umetničke igre u regionu, ali i šire. Beograd je zahvaljujući ovom festivalu postao važna stanica u biografiji umetnika koji kreiraju trendove u oblasti umetničke igre i pozorišta. Pred nama su potpuno nova koreografska izdanja i nastupi kompanija iz čitavog sveta, koje smo dugo čekali da ugostimo. Zadatak festivala je uvek isti – da publici koja prati umetnički igru i dolazi sa velikim očekivanjima svake godine, otkrije nešto novo i do sada neviđeno. Nadamo se da ćemo i sada ispuniti taj zadatak – poručila je Aja Jung, umetnička direktorka Beogradskog festivala igre.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak