Dačić: Ne možemo da trgujemo Kosovom i Metohijom

RTV 18.03.2018 12:54
Dačić: Ne možemo da trgujemo Kosovom i Metohijom


Lider SPS i šef diplomatije Ivica Dačić rekao je danas u Smederevskoj Palanci da Srbija ne može da trguje Kosovom i Metohijom."Mi ne možemo da dozvolimo da Srbija radi ulaska u EU izda svoje nacionalne i državne interese, ne možemo da trgujemo Kosovom i Metohijom", rekao je Dačić i ponovio da predsednika Srbije Aleksandra Vučića lažu iz Evrope, međunarodne zajednice, u vezi sa Kosovom i Metohijom.

Dačić ističe da je protiv ratova sa bilo kim i da Srbija treba da živi i napreduje, ali da se mora voditi mudra i čvrsta politika, te da se sa Srbijom ne može voditi politika u kojoj se postavljaju uslovi.

"Jedno je sigurno, naša koalicija, mi nismo nikada bili izdajnici ove države i naroda. Mi ćemo sve dati za Srbiju, ali Srbiju ni za šta na svetu nećemo dati", rekao je Dačić na konvenciji koalicije SPS-JS pred lokalne izbore u Smederevskoj Palanci, koji će biti održani 25. marta.

Prema njegovim rečima, Srbija, zbog svojih interesa, mora da ima dobre odnose sa svima u svetu, ali da se zbog ulaska u EU ne mogu okrenuti leđa i napasti Rusija ili Kinu.

Istakao je da koalicija SPS-JS nikada neće okrenuti leđa Republici Srpskoj, jer su je socijalisti i stvorili, i dodao da je Dejtonski sporazum najveći spomenik Slobodanu Miloševiću.

"Pre njega, pre nas, nije postojao nikada nijedan državni entitet Srba preko Drine i zato mi moramo da ga odbranimo i branićemo ga od pokušaja da ga unište", rekao je Dačić.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak