Roditelji obmanuti, ukidanje vraćanja PDV-a ne ide njima u korist

Radio 021 16.03.2018 13:54
Roditelji obmanuti, ukidanje vraćanja PDV-a ne ide njima u korist


Roditeljski portal Bebac protestovao je zbog izjave premijerke Ane Brnabić i ocenio da obmanjuje roditelje pošto se PDV na opremu za bebe ne vraća, kako je to premijerka saopštila, već se definitivno ukida od 1. jula."To je samo još jedna u nizu obmana roditelja. Odluka o ukidanju povraćaja PDV-a na opremu za bebe ne ide roditeljima u korist", navodi se u saopštenju i ukazuje da PDV na bebi opremu nema nikakve veze sa roditeljskim dodatkom.
 
Najpre, novac ne može, kako je to premijerka objasnila, automatski da se vrati unapred. Roditelji će dobiti 5.000 dinara jednokratno po rođenju deteta, dok su PDV na opremu za bebe mogli da vrate do detetove druge godine života, a iznosi koje su roditelji vraćali bili su i dvostruko veći, navodi Bebac.
 
"U usvojenom Zakonu o finansijskoj podršci porodici sa decom nisu navedeni iznosi za roditeljski dodatak, tako da još ne znamo koliko će roditelji dobiti para za prvo, drugo i treće dete, a ne znamo ni da li će ovih 5.000 biti dodatnih 5.000 dinara ili sastavni deo celokupnog iznosa", ukazuje Bebac.
 
Upozorava da zbog ukidanja povraćaja PDV na bebi opremu, roditelji koji imaju dete mlađe od 2 godine, kao i oni koji će tek dobiti bebu pre stupanja na snagu novog zakona, neće uspeti da ostvare svoje pravo. Neće im biti omogućeno da vrate PDV na kupljenu opremu, niti će dobiti 5.000 dinara paušalno kako je država obećala.
 
"Cela priča oko olakšice za roditelje i podršci sa 5.000 dinara umesto povraćaja PDV je još jedna u nizu manipulacija i laži kojima država obmanjuje roditelje", zaključuje Bebac.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak