Ruska štampa optužila Mej za "trovanje" odnosa s Moskvom

N1 info 15.03.2018 12:56
Ruska štampa optužila Mej za "trovanje" odnosa s Moskvom


Ruska štampa optužila je britansku premijerku Terezu Mej da je odgovorna za "trovanje" odnosa s Moskvom, posle serije najavljenih kaznenih meta kao odgovor na trovanje bivšeg ruskog špijuna u Velikoj Britaniji."Tereza Mej je otrovala odnose između Moskve i Londona", naslov je lista Nezavisimaja gazeta, dok državna Rosiskaja gazeta osudjuje "otrovnu reakciju" britanske premijerke koja je "izabrala konfrontaciju s Moskvom".

"Kriza u bilateralnim odnosima dostigla je novi vrhunac", preneo je Komersant koji zamera britanskim vlastima da traže "toksične odgovore" na trovanje bivšeg špijuna Sergeja Skripalja.

"Tereza Mej je pokušala da optuži Rusiju za sve grehe tokom govora u britanskom parlamentu", prenela je Komsomolskaja gazeta.

Britanska premijerka je najavila niz mera protiv Rusije, uključujući proterivanje 23 diplomata i zamrzavanje bilateralnih kontakata, ocenjujući da je Moskva "kriva" za trovanje Skripalja nervnim agensom.

Dvostruki agent Skripalj (66) i njegova ćerka Julija (33) nađeni su prošle nedelje bez svesti na klupi u engleskom gradiću Solzberiju, a i dalje su u kritičnom stanju.IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak