Senka i puder preko karmina

Novosti 14.03.2018 15:12
Senka i puder preko karmina


Na tuferčić za skidanje šminke, pored uobičajenog mleka za čišćenje, stavite kap ili dve kokosovog uljaZnate da ne treba da idete u krevet pre nego što skinete šminku, da pre šminkanja obavezno namažete lice kremom, ali da li ste znali da u nezi lica i kose mogu da vam pomognu i vizitkarta, stara majica i frižider? Ovo su neki manje poznati trikovi kad je reč o lepoti i nezi.

Usne

Kako bi vam karmin duže trajao i imao mat efekat, stavite preko njega malo senke za oči ili pudera. Ako je olovka za usne mekana, ostavite je u frižider na sat vremena pre nego što je naoštrite. Što je olovka kremastija, pre ćete je potrošiti jer ima više otpada kad je oštrite.

Oči

Kad stavljate maskaru, na kapak prislonite vizitkartu ili neku drugu karticu te veličine kako biste mogli da opušteno mažete maskaru bez bojazni da ćete isprljati kapak. Na tuferčić za skidanje šminke, pored uobičajenog mleka za čišćenje, stavite kap ili dve kokosovog ulja. Tako ćete manje iritirati oko. Nije svejedno ni koju kremu koristite - ako imate tamne podočnjake, može vam pomoći krema sa vitaminom C; za kese ispod očiju, rešenje može da bude krema koja sadrži kofein ili zeleni čaj, a tanka koža ispod koje se vide vene traži proizvode sa retinolom.

Kosa

Ako imate kovrdžavu kosu, osušite je peškirom nakon pranja, stavite sredstvo za kovrdže i pustite da se sama osuši. Osetljivu kosu ne trljajte peškirom jer to može da je ošteti.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak