Od akva-parka ostalo ruglo

Novosti 14.03.2018 15:05
Od akva-parka ostalo ruglo


Posle oslobađajuće presude, Nikola Mijailović neće nastaviti gradnju velelepnog kopleksa na Adi Ciganliji. Ne zna se kako će zemljište biti iskorišćenoUPRKOS tome što je nekadašnji kapiten Fudbalskog kluba Crvena zvezda Nikola Mijailović imao nameru da završi započetu gradnju akva-parka na početku makiške strane Savskog jezera, to se neće dogoditi. Kako kaže za "Novosti", sportista je od toga definitivno odustao. Na tom mestu ostalo je ruglo, prostor propada, a da li će zemljište ipak biti iskorišćeno u narednom periodu, zasada se ne zna.

Posle godina inostrane karijere, kako sam tvrdi, Mijailović je želeo da uloži u rodni grad. Ali, građevinska inspekcija utvrdila je da je gradio bez dozvole, iako je uredno prošao tender koji je JP "Ada Ciganlija" raspisala u martu 2016. godine. Uslovno je kažnjen na osam meseci zatvora i novčanom kaznom od 150.000 dinara. Međutim, krajem prošle godine oslobođen je optužbi.

- Verovao sam da je sve učinjeno prema uslovima koje sam prihvatio na javnom tenderu - kaže za naš list Nikola Mijailović. - Uveren u to da Grad ne pravi razliku u odnosu na investitore, uložio sam ogromna sredstva, poručio opremu iz inostranstva i želeo sam da Beograđani dobiju vanredni sadržaj. Nažalost, umešali su se motivi koje ne razumem, niti je do danas bilo ko odgovoran objasnio zašto se ovo dogodilo.

Prema Mijailovićevim rečima, planovi gradnje su promenjeni nakon zaključenog ugovora, ali još nije utvrđeno po čijem nalogu. Ideja da posetioci Ade Ciganlije uživaju na četiri bazena i toboganima u okviru atraktivnog kompleksa, neće se ostvariti. Bar ne onako kako je ovaj fudbaler zamislio.

- Želeo sam da ponudim besplatan pristup deci, štićenicima domova za nezbrinute mališane i različitim dečjim ustanovama. Žao mi je što ćemo svi plaćati tuđe greške, ali to je neminovno kako bi se stvorilo odgovornije društvo, gde će oni koji odlučuju voditi računa o interesima svih nas - priča Mijailović.

Za "Novosti", Mijailović ogorčeno govori o budućnosti:

- Nijedan dinar više neću uložiti. Imao sam dobru nameru i veliku želju, i eto šta sam dobio zauzvrat.


NEMA ODGOVORA NADLEŽNIH

"NOVOSTI" su u nekoliko navrata slale pitanja gradskoj upravi u vezi sa nastavkom izgradnje akva-parka. Kada će posao biti nastavljen i da li će zemljište biti prenamenjeno nekim drugim sadržajima, nismo saznali. Iz JP "Ada Ciganlija", s druge strane, kazali su nam da o ovoj temi nemaju nova saznanja, i da je to isključivo u nadležnosti osnivača preduzeća - Grada.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak