Fudbalski savez Grčke na korak od izbacivanja iz Fife

Politika 14.03.2018 14:03
Fudbalski savez Grčke na korak od izbacivanja iz Fife


Grčki fudbalski savez blizu je da bude izbačen iz Fife posle haosa na meču u Solunu kada je predsednik Paoka Ivan Savidis sa pištoljem uleteo na teren, izjavio je danas funkcioner najveće fudbalske organizacije Herbert Hubel.Vlada Grčke je prvo prekinula fudbalsko prvenstvo, posle čega je morala da reaguje Fifa i pošalje svoje funkcionere u Atinu.

„Nove mere moraju da budu prihvaćene od svih. „Gregzit” koji je izgledao daleko, više nije. Grčki fudbal je došao na ivicu ambisa”, rekao je Hubel posle današnjeg sastanka u Atini sa grčkim zamenikom ministra sporta Jorgosa Vasilijadisa.

Kako je naglasio, postoji mnogo loših stvari u grčkom fudbalu poput pretnji, ucena, problema sa huliganizmom.

„Mnogo je tenzije unutar i van terena. Osećamo da mnogi faktori nisu spremni da pomognu, ne gleda se interes fudbala, kao što Fifa želi. Nasilja je previše, kako deca da dođu tamo gde su pištolji, bombe, baklje... To je neprihvatljivo”.

Dodatan problem je što je odluku za prekid prvenstva donela Vlada Grčke, što je prema pravilima Fifa mešanje politike u sport.

„Neophodna je nezavisnost fudbala. Sigurnost i integritet čelnika Saveza su na kocki, mora da se pronađe rešenje i dobio sam obećanje da hoće. Cilj je da fudbal pobedi, a ne oružje i pretnje. Podneću Fifa izveštaj koji neće opisati situaciju kao dobru”.

Samo dan ranije, zamenik ministra sporta Jorgos Vasilijadis je izjavio da je spreman za scenario „Gregzit” samo da bi se smirila situacija oko nasilja u Grčkoj na fudbalskim priredbama.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak