Vučić: Možemo da prihvatimo kompromis o Kosovu, ali ne i poniženje

NoviMagazin 14.03.2018 13:26
Vučić: Možemo da prihvatimo kompromis o Kosovu, ali ne i poniženje


Srbija je spremna na kompromis po pitanju Kosova i Metohije, ali nije spremna i neće prihvatiti nikakvo poniženje i urušavanje srpske države", rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon sastanka sa pomoćnikom državnog sekretara SAD Vesom MičelomPredsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas nakon razgovora sa pomoćnikom državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Vesom Mičelom da je Srbija, kada je reč o odnosima Beograda i Prištine, spremna da razgovara o kompriomisima i da može da prihvati kompromisno rešenje, ali poniženje naroda i uništenje države ne može.

"Svaki kompromis je težak ali zato mora da prihvati i druga i treća strana", ocenio je predsednik Srbije.

Vučić je naveo da je poznato da Srbija i SAD ne dele iste stavove kada je reč o odnosima Beograda i Prištine, kao i da je zahvalan na podršci Mičela nastavku dijaloga.

"Mičel je za razliku od mnogih drugih hteo da sasluša šta srpska strana ima da kaže. Nismo saglasani po pitanju odnosa Beograda i Prištine, mnogih stvari po pitanju formiranja kosovskih bezbednosnih snaga, ali smo saglasni da nastavimo razgoovre i zahvalan sam na podšrci SAD na putu Srbije ka Evropskoj uniji", rekao je predsednik Srbije.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak