U padu aviona u Nepalu 49 mrtvih

NoviMagazin 13.03.2018 16:25
U padu aviona u Nepalu 49 mrtvih


U avionskoj nesreći u Katmanduu poginulo je 49 osoba od ukupno 71 u avionu, saopštila je danas nepalska policijaNepalska policija je danas saopštila da je u padu aviona kod aerodroma u Katmanduu poginulo 49 ljudi, kao i da je u toku istraga o uzrocima nesreće.

U avionu koji je poleteo iz Dake bila je 71 osoba, a spasioci su morali da rastave letelicu koja je izgorela nakon pada kako bi izvukli ljude, prenela je agencija Frans pres. Povređeno je 22 ljudi.

Uzrok avionske nesreće još nije poznat, a zvaničnici aerodroma su naveli da je avion bio "van kontrole" pri sletanju, navodi Frans pres.

Prethodno je agencija AP prenela da je taj dvomotorni avion "Bombardir Deš 8" koji je poleteo iz Bangladeša u više navrata iznenada menjao pravac letenja pre nego što se srušio u blizini aerodromske piste.

Kako je navedeno iz kontrole leta, iz razgovora s pilotom je zaključeno da je došlo do zabune oko smera iz kog je avion trebalo da sleti.

Agencije AP i AFP javljaju da je u avionu bilo 33 putnika poreklom uz iz Nepala, 32 državljana Bangladeša, jedan Kinez i jedan državljanin Maldiva.

Dodaje se da je letelica imala četiri člana posade, ali nije navedeno njihovo poreklo.

Nepal se poslednjih nekoliko godina suočio sa brojnim incidentima u aviosaobraćaju, što je loše uticalo na turizam u toj zemlji, piše Frans pres.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak