U novom izdanju čak 40 čukaričkih parkova

Novosti 12.03.2018 18:58
U novom izdanju čak 40 čukaričkih parkova


Opština Čukarica sklopila ugovor o uređenju zelenih površina. Najviše prostora biće uređeno u naselju Žarkovo . Radovi su vredni 8 miliona dinaraOPŠTINA Čukarica budžetom za ovu godinu, predvidela je uređenje parkova na svojoj teritoriji, koji nisu u nadležnosti gradske uprave. Stoga je iz opštinske kase izdvojeno osam miliona dinara kako bi se ova lokalna samouprava ozelenela i održavala na zadovoljavajućem nivou. Nakon konkursa za posao, firma "Plan centar d.o.o" preuzeće brigu o parkovima do kraja 2018. godine.

Najuspešnija firma koja je učestvovala na konkursu, Čukarici će pružiti usluge kultivisanja zapuštenih zelenih parkovskih površina, a imaće i obavezu njihovog daljeg redovnog i periodično - sezonskog održavanja. Zahtevom za održavanje je obuhvaćeno čak 40 zelenih površina širom Čukarice. Tako će zaposleni imati pune ruke posla na Banovom brdu, Ceraku i Žarkovu, u Sremčici, Velikoj Moštanici, Ostružnici, Umci, u Železniku, Rušnju i na Čukaričkoj padini. Najviše parkova biće uređeno u Žarkovu.

- Na adresu opštine stigle su dve ponude - stoji u odluci o dodeli ugovora. - Komisija je odabrala "Plan centar", kao najpovoljnijeg. Ugovor je zaključen na bruto iznos od osam miliona dinara.

Firma "Plan centar" tako će u narednim mesecima imati zadatake dva komunalna preduzeća - "Zelenila" i "Gradske čistoće". Njihovi zaposleni održavaće ukrasne bašte, uklanjati otpatke, obrezivaće drveće i šišati živice, a takođe će i saditi nove mladice.

OBAVEZNO I ODRŽAVANjE

"PLAN CENTAR" brinuće o parkovima svojim sredstvima rada i materijalom. Na to su pristali pri prijavljivanju na tender. Takođe, priložili su i dokaz o posedovanju odgovarajuće opreme.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak