''Sonijeve'' nove lepotice ''Xperia XZ2'' i ''XZ2 Compact'

N1 info 12.03.2018 18:52
''Sonijeve'' nove lepotice ''Xperia XZ2'' i ''XZ2 Compact'


Izgled modela "Xperia XZ2" i "XZ2 Compact", koji će premijerno biti predstavljeni sledeće nedelje u Barseloni, više nije tajnaNEKOLIKO dana uoči premijernog predstavljanja novih zvezda porodice "Xperia", koje je najavljeno za sledeću nedelju u Barseloni izgled modela "Xperia XZ2" i "XZ2 Compact" više nije tajna.

Evan Blas, koji često dođe do raznih informacija o novitetima na polju mobilnih tehnologija pre zvaničnog predstavljanja, ima vesti i uoči velikog kongresa u Barseloni.

Ovog puta, Blas otkriva kako će izgledati ''Sonijev'' model "Xperia XZ2", ali i njegova kompakt verzija.

Japanski tehnološki gigant odlučio se za ozbiljan redizajn uređaja koji su, do sada, bili poznati po svom simetričnom i pravougaonom obliku i dosta oštrim ivicama.

Fotografije novih zvezda porodice "Xperia" otkrivaju da su uglovi i ivice zaobljeni i da će uređaji biti visokog sjaja, što je trend u svetu mobilne tehnologije.

Kako navodi Blas ''Sonijeva'' perjanica, nasleđuje model "XZ1", a imaće ekran od 5,7 inča, dok će manja (kompakt) verzija imati petoinčni ekran.

Oba telefona koristiće najnoviju verziju operativnog sistema Android Oreo. Uređaji će biti opremljeni kamerom sa 19 megapiksela, kakva je već viđena na modelu "XZ Premium".

Skener otiska prsta je na zadnjoj strani uređaja, dok se ''Soni'' ranije odlučivao za karakteristični i originalni položaj na bočnoj ivici.

Novina će biti i bežično punjenje što će biti moguće zahvaljujući staklenom telu telefona.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak