Venci i šetnja za Zorana Đinđića

RTS 12.03.2018 14:37
Venci i šetnja za Zorana Đinđića


Premijerka Ana Brnabić, praćena članovima Vlade Srbije, položila je venac na spomen-ploču ubijenom premijeru Zoranu Đinđiću u dvorištu Nemanjine 11. Na Đinđićev grob vence su položili porodica i brojni prijatelji i poštovaoci ubijenog premijera. Održana "Šetnja za Zorana". 
Vlada Srbije ranije je donela odluku da Gradu Beogradu izvrši transfer 13.257.000 dinara, kako bi bio realizovan predlog predsednika Vučića o podizanju spomenika, 15 godina posle ubistva premijera Zorana Đinđića.
 
Na grob ubijenog premijera vence su položili Đinđiđeva porodica i prijatelji. 
 
Šetnjom od sedišta LDP-a do Aleje velikana na Novom groblju predstavnici te stranke su zajedno sa grupom građana odali poštu premijeru i lideru DS-a Zoranu Đinđiću.
 
U "Šetnji za Zorana" učestvovao je predsednik LDP-a Čedomir Jovanović koji je, nakon odavanja pošte u dvorištu Vlade na mestu gde je ubijen Đinđić, rekao da je petnaest godina bez Đinđića kao večnost, "a opet tako malo za sve one poslove koje smo zajedno sa njim radili".
 
"Činjenica da ga nema, a da smo svi mi ovde, ne govori samo o našoj ličnoj privrženosti, svemu onom što on simbolizuje, nego i istini koja je jedini odgovor na pitanje šta je tajna svega onog pod čime se danas podrazumeva da govorite kada mislite na Đinđića", istakao je Jovanović.
 
Jovanović je dodao da je današnja šetnja, šetnja za Srbiju "u kojoj ćemo se jednog dana sresti sa njim".
 
"To je ona zemlja na koju je mislio kada je rekao videćemo se u budućnosti", naglasio je Jovanović. 
 
Kolona se kretala trasom Simina ulica-Terazije-dvorište Vlade Srbije-Aleja velikana. 
 
Đinđić je ubijen 12. marta 2003. godine.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak