Samo ona zna istinu: Medicinska sestra u pritvoru nakon što je mužu ubrizgala cijanid

Blic 11.03.2018 17:40
Samo ona zna istinu: Medicinska sestra u pritvoru nakon što je mužu ubrizgala cijanid


Irena Š. (56) iz Horgoša, medicinska sestra u Opštoj bolnici u Subotici, nalazi se u pritvoru, pošto je obdukcijom i drugim nalazima utvrđeno da je 19. februara suprugu Ištvanu Š. (63) ubrizgala cijanid nakon čega je on preminuo. Njoj je određen pritvor od 30 dana.U bolnici ne žele da komentarišu ovaj slučaj, a policija je saopštila da je ona uhapšena zbog sumnje da je izvršila krivično delo - ubistvo. Tereti se da je prošlog meseca svom suprugu, koji se nalazio u bolnici gde mu je medicinsko osoblje pružalo pomoć, ubrizgala cijanid.

Prema nezvaničnim informacijama Ištvan Š. je bolovao od više horničnih i drugih oboljenja i njegovo zdravstveno stanje je od ranije bilo narušeno zbog čega je već bio bolnički pacijent.

Kobnog dana, nakon prijema u bolnici, dok su mu lekari i tehničari pružali pomoć i uspevali da mu stabilizuju stanje, Irena Š. je ušla u tu prostoriju i dala mu injekciju. Čovek je ubrzo preminuo, a pošto su okolnosti bile sumnjive pozvana je i policija koja je obavila razgovor sa zaposlenima. Saslušana je i osumnjičena žena, ali je zbog lošeg psihičkog stanja brzo puštena.

Telo preminolog poslato na obdukciju u Novi Sad

Telo preminulog je poslato na obdukciju u Novi Sad, a prema nezvaničnim informacijama rađena je i analiza sadržaja šprica.

Gradom kruži nekoliko verzija događaja, kao i priča o odnosu bračnog para, a većina kolega osumnjičene tvrdi da je bila savesna medicinska sestra na Odeljenju ginekologije. U Horgošu niko ne želi da komentariše o ovom slučaju, a mnogi postavljaju pitanje odakle Ireni Š. cijanid i šta je moglo da je natera da na ovaj način okonča život svog muža.

- U šoku smo. Svašta se pričalo. Mnogi su verovali da mu je ubrizgala samo destilovanu vodu. Jako je nezahvalno nagađati. Samo ona zna istinu – kaže jedna od bivših koleginica osumnjičene.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak