Šutanovac podneo ostavku na mesto predsednika Demokratske stranke

Radio 021 11.03.2018 10:50
Šutanovac podneo ostavku na mesto predsednika Demokratske stranke


Dragan Šutanovac podneo je ostavku na funkciju predsednika Demokratske stranke, ali ostaje u toj partiji.Šutanovac je na sednici Glavnog odbora DS-a kazao da ta odluka nije rezultat pritiska, već da se oseća odgovornim za rezultat DS-a na beogradskim izborima.
 
"I pored posrtanja, mislim da smo najbolja stranka u Srbiji. Pozivam sve članove DS da porazmisle šta nam je činiti i da svi zajedno kreiramo novi ambijent, jer način na koji radimo nije funkcionalan", rekao je Šutanovac.
 
On je kazao da će ostati veran Demokratskoj stranci u kojoj je proveo 21 godinu.
 
"Ovo je moja kuća. Nameravam da i dalje pomažem i da dam maksimalni doprinos jer nam treba svaki demokrata", rekao je on.
 
Po njegovoj oceni, lista koalicije oko DS-a na beogradskim izborima bila je najbolja koju je ta stranka imala u poslednje vreme, ali je problem u tome što, kako je naveo, nisu uspeli da je promovišu. 
 
"Na ovim izborima se videlo da samo slab DS garantuje ostanak SNS na vlasti. Nema predaje, okrećemo novi list i pozivam vas da ne mislite šta DS može da učini za vas već šta vi možete da uradite za stranku, jer je Srbiji potrebna jača DS i na tome moramo da radimo", rekao je on.
 
Sednica Glavnog odbora DS nastavljena je bez prisustva javnosti. Članovi će u toku dana raspravljati o ostavci Šutanovca.
 
Prethodno je Balša Božović zbog loših izbornih rezultata podneo ostavku na mesto predsednika beogradskog odbora DS-a. Božović je bio i šef izbornog štaba DS-a na beogradskim izborima. U međuvremenu je za v.d. predsednika Gradskog odbora DS-a Beograd izabran Dragoslav Šumarac koji će voditi beogradske demokrate do izbora novog predsednika odbora. 
 
DS je na izborima za odbornike Skupštine grada dobila 2,25 odsto glasova i ostala ispod cenzusa.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak