Ovo je predizborna kampanja: U Rusiji ovako pozivaju građene na izbore (VIDEO)

Novosti 11.03.2018 10:45
Ovo je predizborna kampanja: U Rusiji ovako pozivaju građene na izbore (VIDEO)


Kampanja za predstojeće ruske predsedničke izbore obeležena je oglasima i viralnim video snimcima eksplicitnog sadržajaKampanja za predstojeće ruske predsedničke izbore obeležena je oglasima i viralnim video snimcima eksplicitnog sadržaja kako bi se probudio interes građana da izađu na birališta.

Budući da je gotovo sigurno da će ruski predsednik Vladimir Putin 18. matra dobiti drugi šestogodišnji mandat, uprkos tome što nije iznio nikakve konkretne političke predloge, vlasti su fokusirane na odziv birača.

Iako nije jasno ko finansira kampanju seksom koja se raširila i na društvenim mrežama i na YouTubeu, očito je da su ciljana grupa mlađi birači. Kremlj zasad ničim nije dao do znanja da mu to smeta, prenosi agencija Hina.

Neki od primera su oglas na kojem model u toplesu leži ispred ruske zastave i čita predizbornu brošuru, dok se druga mlada žena priprema da ubaci listić u biračku kutiju obučena samo u fino donje rublje.

"Što se događa u glasačkoj kabini, u kabini i ostaje", navodi se na jednoj stranici sponzorisanog sadržaja u ruskom izdanju časopisa za muškarce Maxim.

Drugi oglas prikazuje ženu u crnom donjem rublju kako zavodljivo stavlja svoj glasački listić u kutiju uz slogan "Dobrodošli u svet odraslih".

Urednik Maxima Aleksandar Malenkov rekao je za France Presse da ne sme reći ko finansira erotične foto-oglase, izrađene prošle godine za jesenje izdanje časopisa. Video sa snimanja od tada je na internetu pogledalo je više od milion ljudi.

Apstinencija na izborima, apstinencija u krevetu

Na YouTubeu se ovog meseca pojavio i video sa nazivom "Seks i izbori su samo za odrasle".

Na zavodljivom snimku žena odvodi muškarca iz bara i počinje da ga ljubi dok ne sazna da nije glasao na izborima, prenosi Hina.

"Onda nisi zaista odrastao čovek", govori ona i odlazi.

"Naši izbori su festival, karneval čak, a na karnevalu erotika je dopuštena", rekao je politički analitičar Konstantin Kalašev komentarišući neobičnu predizbornu kampanju.

Kruže i drugi viralni snimci kojima se želi povećati odziv birača, uključujući snimak koji je smešten u veče uoči predsedničkih izbora na kojem se muškarac ruga supruzi jer planira da glasa.

U sceni koja je izazvala kritike, on zaspe i doživi noću moru u kojoj bude pozvan u vojsku sa nacionalnim manjinama i mora da stanuje sa homoseksualcem jer je novi predsednik "gay friendly".

Drugi video prikazuje očajnu ženu u poodmakloj trudnoći kako histerično govori taksisti da je odveze na biralište, a ne u bolnicu.

Odziv kao fetiš

"Ko je to odlučio i platio, ne može se tačno znati", rekao je Kalašev.

Iako hvali kvalitet online sadržaja, on ne očekuje da će se time povećati odziv birača.

"Ako išta, dogodiće se upravo suprotno, jer je to potvrda da su se izbori pretvorili u cirkus bez ozbiljnog sadržaja", rekao je.

Putin je na vlasti, kao predsednik ili premijer, od 1999.

"Do izbora je ostalo još nekoliko dana, ali kandidat Putin nema program. Putin se ne pojavljuje u vlastitim promotivnim videima", rekao je.

Kremlj priželjkuje odziv od 70 odsto kako bi Putin dobio snažan mandat, dok opozicioni vođa Aleksej Navaljni, koji ne smije da učestvuje, poziva na bojkot izbora smatrajući ih farsom.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak