Od ponedeljka "Antićevi dani" u Novom Sadu

B92 10.03.2018 21:12
Od ponedeljka "Antićevi dani" u Novom Sadu


Manifestacija "Antićevi dani" počinje u ponedeljak, 12. marta i trajaće do petka, 16. marta, a u okviru te manifestacije održaće se niz kulturnih sadržaja posvećenih pesniku, reditelju i publicisti Miroslavu Miki Antiću.Realizacija te manifestacije je poverena Kulturnom centru Novog Sada, a organizatori 11. "Antićevih dana" navode da se nastavlja programska ideja izmeštanja sadržaja te manifestacije van centra grada.

"Antićeve dane" svečano će otvoriti gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević u Gradskoj kući u ponedeljak, a za isti dan je planirano premijerno emitovanje filma "Prvi dan" o Miroslavu Antiću, u produkciji Kulturnog centra Novog Sada.

Svečano uručenje nagrade "Miroslav Antić", održaće se poslednjeg dana manifestacije, u petak, 16. marta, a ovogodišnji lauerat je Nenad Šaponja, koji tu nagradu dobija za zbirku pesama "Izgledam, dakle nisam".

Tokom petodnevnog programa održaće se niz događaja u Kulturnom centru Novog Sada, Gradskoj biblioteci, Dunavskom parku, Gradskoj kući, Muzeju Vojvodine, dvorcu "Eđšeg" i novosadskim osnovnim školama "Miroslav Antić" u Futogu i "Petefi Šandor", kao i u privatnoj osnovnoj školi "Miroslav Mika Antić".

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak