Turistički tramvaj otvara sezonu u Beogradu

RTS 10.03.2018 11:13
Turistički tramvaj otvara sezonu u Beogradu


Počele su da se obnavljaju letnje turističke ture obilaska Beograda. Prvi je startovao turistički tramvaj, do kraja meseca počinje i nautička sezona, a kad se vreme stabilizuje, prestonicom će početi da krstari i otvoreni autobus. 
"Tramvaj zvani Beograd" je turistička tura koju već deset godina organizuju Turistička organizacija Beograda i Gradsko saobraćajno preduzeće.
 
Za upravljačem tramvaja je Danijela Miković. Kaže da taj posao radi već 22 godine, ali prvi put vozi turiste.
 
Kaže da se tramvak kreće "krugom dvojke", s obzirom da Karađorđeva ne radi, i onda se vraća sa pristaništa nazad na Tašmajdan.
 
"Ovo je turistički program koji poklanjamo Beograđanima i domaćim i stranim gostima u našem gradu, imajući u vidu da je sve ove godine besplatno", navodi Jelena Stanković iz Turističke organizacije Beograda
 
Obilazak grada tramvajem, u pratnji vodiča, na srpskom i egleskom jeziku, biće organizovan tokom proleća i leta, svakog petka i subote u dva termina.
 
Zbog ograničenog broja mesta i velikog interesovanja turista, obavezna je prijava u Info-centru Turističke organizacije Beograda. Za ovu vožnju, bus-plus vam nije potreban.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak