Orbi - naočare sa ugrađenom kamerom

Novosti 08.03.2018 17:47
Orbi - naočare sa ugrađenom kamerom


Sa popularnošću virtuelne realnosti, pojavljuju se i različite vrste kamera od 360 stepeni za potrošače, a među kojima se zbog specifičnog dizajna izdvajaju naočare sa ugrađenim kameramaSa popularnošću virtuelne realnosti, pojavljuju se i različite vrste kamera od 360 stepeni za potrošače, a među kojima se zbog specifičnog dizajna izdvajaju naočare sa ugrađenim kamerama.

U nekoj drugoj realnosti, ovakve naočare bi bile rezultat spoja Gugl naočara i GoPro akcionih kamera, piše Glas Amerike.

Kako objašnjava Adil Surančin iz kompanije "Orbi" koja ih proizvodi, to su moderne naočare, ali je to zapravo kamera sa četiri objektiva, dva napred i dva pozadi. Rezultat je video snimak u 4K rezoluciji u kojI potpuno utonete.

"Pravimo prve naočare koje snimaju u 360 stepeni", ističe Surančin.

Video materijal se snima iz perspektive osobe koja nosi naočare, i funkcioniše i bez upotrebe ruku.

"Stavite ih, pritisnete dugme, i možete da se oprostite od svih nosača i stativa koji su vam sada potrebni za akcione kamere. Svaka kamera ima vidno polje od 180 stepeni tako da možete da snimite kompletnu kupolu". A za one koji su zabrinuti za privatnost, Surančin kaže da postoje LED indikatori odnosno LED svetla koja se upale kada traje snimanje tako da svi okolo znaju da je snimanje u toku.

Video materijal može odmah da se podeli, a fajlovi se čuvaju na memorijskoj kartici.

Naočare su otporne na vodu, imaju anti-refleksni sloj i za 399 dolara mogu da se poruče unapred, da bi stigle tokom avgusta.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak