Osluškujte telo: 6 simptoma koji govore da s jajnicima nešto nije u redu

Kurir 08.03.2018 15:03
Osluškujte telo: 6 simptoma koji govore da s jajnicima nešto nije u redu


Od raka jajnika godišnje se razboli veliki broj žena širom svetaVeliki problem je što je dijagnozu teško uspostaviti, a simptomi nisu specifični i mogu se poistovetiti sa drugim bolestima. Ovo su neki od simptoma koji mogu ukazati na zdravstveni problem povezan s jajnicima:

Nadutost - stomak izgleda naduveno čak i ako niste mnogo jeli ili pili. Nadutost ne znači automatski da postoji ozbiljan zdravstveni problem, ali ako duže traje, treba se obratiti lekaru.

Bol u stomaku i karlici - oštar i uporan bol u donjem delu stomaka takođe može biti znak da bi trebalo otići na pregled kod ginekologa.

Slab apetit - osećaj da ste siti čak i ako ništa niste jeli. Ukoliko nemate apetit i jedete vrlo malo, bilo bi dobro proveriti zašto se to dešava.

Često mokrenje - nagon za češćim mokrenjem, ponekad i tri do četiri puta u roku od sat vremena, može biti znak da s jajnicima nešto nije u redu.

Preterano vaginalno krvarenje - krvarenje nakon menopauze i rektalno krvarenje su takođe mogući simptomi raka jajnika. Ako traje duže od mesec dana, odmah se obratite ginekologu.

Bol u leđima, zatvor, umor, gubitak težine - ovi simptomi mogu ukazati i na neke druge bolesti, pa je svakako poželjno posetiti lekara.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak