Smrt malog Pavla: I majku terete za ubistvo dečaka

Novosti 08.03.2018 13:41
Smrt malog Pavla: I majku terete za ubistvo dečaka


Proširena istraga u odnosu na okrivljenu Jelenu Jovović, kojoj se sada na teret stavlja izvršenje krivičnog dela "teško ubistvo u saizvršilaštvu"U PREDMETU formiranom povodom ubistva deteta P. J., na osnovu do sada prikupljenih dokaza, proširena je istraga u odnosu na okrivljenu Jelenu Jovović i njoj se sada na teret stavlja izvršenje krivičnog dela "teško ubistvo u saizvršilaštvu".

To je "Novostima" zvanično saopšteno iz podgoričkog Višeg suda. Za ubistvo petnaestomesečnog dečaka, teretio se samo njegov očuh Nermin Šišić iz Tuzle, dok se dečakova majka teretila za kršenje porodičnih obaveza.

Ona je nakon hapšenja tužiocu priznala da je njen nevenčani suprug mesecima, skoro svakodnevno, tukao njenog sina. Ona je opisala i događaj iz januara kada su dečaku nanete takve povrede da su mu pomoć ukazali i lekari Dečje bolnice. Tužiocu je opisala da je to bilo početkom januara, kada je na glavi deteta videla povrede, ali joj je Šišić kazao da se dete udarilo u parket.

Šišiću je, tvrdi, rekla tada da to nije od pada na parket, već da je on udario dete.

Zato Tužilaštvo proverava da li u postupcima lekara, koji, kako je to utvrđeno nakon zločina, slučaj nisu prijavili policiji, ima elemenata nekog krivičnog dela za koje se goni po službenoj dužnosti.

Iz Kliničkog centra je ranije saopšteno da je dečak tada adekvatno zbrinut, kao i da putem pregleda lekari nisu mogli zaključiti da je u pitanju nasilje.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak