Korupcija na VMA prvi slučaj Posebnog odeljenja tužilaštva

Novosti 07.03.2018 11:34
Korupcija na VMA prvi slučaj Posebnog odeljenja tužilaštva


Hapšenje lekara na službi u Vojnomedicinskoj akademiji potpukovnika B.R, prvi je slučaj u Srbiji koji je poditi Posebno odeljenje za subijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u BeograduHapšenje lekara na službi u Vojnomedicinskoj akademiji potpukovnika B.R, prvi je slučaj u Srbiji koji je poditi Posebno odeljenje za subijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, koje je počelo sa radom prošle sedmice, početkom primene novog Zakona o organzaciji i nadležnosti državnih organa u borbi protiv organizovanog kriminala, korupcije i terorizma.
 
Akciju hapšenja osumnjičenog zajedno su sproveli pripadnici Vojnobezbednosne agencije i pomenutog tužilaštva, a da li će protiv B.R. biti pokrenuta istraga i predložen pritvor, biće poznato sutra. 
 
Naime, B.R. će sutra biti saslušan u Posebnom odeljenju tužilaštva za subijanje korupcije, rekla je Tanjugu portparol tužilaštva Tatjana Sekulić. 
 
B.R, se sumnjiči da je kao lekar na službi u VMA duži vremenski period zloupotrebljavao svoj službeni položaj, ali detalji slučaja još nisu zvanično saopšteni. 
 
U jučerašnjem saopštenju Ministarstva odbrane navodi se da je akcijom obuhvaćeno više lica, ali je samo B.R. je određeno zadržavanje policijsko zadržavanje do 48 časova.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak